DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hülkenberg érzi az „orrlyukas” autót, Perez nem

Vegyes érzésekkel szálltak ki autóikból a Force India pilótái az F1-es Brit Nagydíj időmérője után. Nico Hülkenberg szerint az új modell nélkül nem szerepelhetett volna ilyen erősen, Sergio Perez azonban alulteljesítette az elvárásait.

A Force India Ausztriában tesztelt új autója ezen a hétvégén mutatkozott be élesben, és azonnal elnyerte a pilóták tetszését. Az orrán két lyukat viselő B-specifikáció a 9. rajthelyre repítette Hülkenberget, aki a három hellyel előtte végző Sebastian Vettelről is csak egy tizedet kapott. Noha a Red Bull Ringen még a régi autóval lett 5., a Le Mans-győztes német nem győzte dicsérni az új autót.

Dppi_00115010_245



„Silverstone a szórakoztatóbb pályák közé tartozik, különösen alacsony üzemanyagszint mellett és új gumikon, ma pedig elégedett vagyok a teljesítményünkkel” - mondta az időmérő után. „A köreim tisztán mentek, sima edzést tudhatok magam mögött. Az ide hozott frissítéseink igazán jól működnek, nélkülük nem hinném, hogy a legjobb tíz közé kerülhettem volna. Ebből a szempontból tehát nagyon boldog vagyok, hiszen tudjuk, hogy ennél már csak erősebbek leszünk, amint egyre többet tanulunk az autóról. Erre a hétvégére jónak tűnik a hosszúetapos tempónk, de az előttem álló autók szintén mind gyorsak, ezért keményen kell dolgoznunk, ha pontokkal akarunk távozni.”

Sergio Perez csak éppen lemaradt a Q3-as részvételről, így nem sokkal volt lassabb csapattársánál, de ahhoz pont eléggé, hogy elégedetlen legyen magával.

„Csalódott vagyok, hogy lecsúsztam a Q3-ról, hiszen az autó egyértelműen képes lett volna megfutni azt a szintet” - ismerte el a mexikói. „Arra is számítottam, hogy ott leszek a legjobb tízben, de végül néhány századdal lemaradtam, ami elég balszerencsés. A hétvége eddig elég szenvedős számomra, hiszen különböző változatokat próbálgatok a beállításokkal, és igyekszek hozzászokni az új autóhoz. A B-modell nagy előrelépést jelent ugyan, de még mindig ismerkedünk a határaival és a képességeivel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: