DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettelt kétszer megelőzte Raikkönen, nem boldog

A négyszeres világbajnok az F1-es Brit Nagydíj mindkét pénteki szabadedzésén kikapott csapattársától, Kimi Raikkönentől, nem csoda, hogy nem tökéletesen elégedett az autóval.

A világbajnoki pontverseny harmadik helyezettje az első edzést hatodik, a másodikat harmadik helyen fejezte be – Kimi Raikkönen a másik Ferrarival azonban negyedik és második pozíciókat gyűjtött, habár délután a két versenyzőt mindössze 0,02 másodperc választotta el egymástól.

„Nem adódtak semmiféle gondok az autóval, többé-kevésbé pedig elvégeztük azt a munkát, amit szerettünk volna” – kezdte a 28. születésnapját ma betöltő Sebastian Vettel a Ferrari sajtóközleményében, aki ennek ellenére nem boldog. „Az autóval még mindig nem vagyok teljesen elégedett. Néhány dolog, amit kipróbáltunk, jó volt, mások nem voltak. Holnap csak a legjobbak maradhatnak az autón.”



„Ez a pálya elsősorban a ritmus megtalálásáról szól” – tért ki a nap során 44 kört teljesítő német a silverstone-i pálya jellegére. „Ami a gumikat illeti, csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy péntek van, nem volt mindenki képes kihozni mindent a két keverékből. Holnap bármi megtörténhet, a fő ellenfeleink pedig egészen biztosan erősek lesznek. De ha a mai eredményt meg tudjuk erősíteni, az már pozitív lesz” – összegezte Vettel, akinek csapattársa, Kimi Raikkönen szintén felemás érzelmekkel nyilatkozott napjáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: