DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Már a 2016-os bajnoki cím a cél

Az idén szenvedő Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo nyilatkozatában lemondott az aktuális F1-es szezonról, helyette elmondása szerint a csapatnak a jövő évi világbajnokságra kell koncentrálnia.

Daniel Ricciardo rendkívül sikeres első szezonja a Red Bull Racingnél – három futamgyőzelem és harmadik hely a világbajnokságon – csak még lehangolóbbá teszi az ausztrál 2015-ös idényét, amely során még a dobogóra sem sikerült felállnia. Ricciardo nemrég nem tagadta annak esélyét, hogy jövőre a Ferrari versenyzője lehet, most azonban már arról beszélt, 2016-ban az energiaitalos csapattal küzdene a bajnoki címért.

„Úgy gondolom, ebben az évben nehéz lenne valami nagy dobásra számítani” – kezdte Ricciardo, akit arról kérdeztek, mit várhat a motorszállító Renault idei fejlesztéseitől. A francia motorgyártó még nem használt fel zsetonokat a szezon közben. „Azt hiszem, a kérdés már inkább az, mire leszünk képesek a következő évben, és mire lesznek képesek ők. Ebben az idényben kisebb lépéseket tehetünk meg, de nem hiszem, hogy a hiányzó motorerő 50 %-át meg fogjuk találni.”



„Inkább a következő évre tekintünk mostantól. A bajnoki harc már nem elérhető, ezért fontos, hogy a csapat a bajnokságot vegye célba jövőre” – jelölti ki ambiciózus célját a 26. életévét tegnap betöltő versenyző, aki az istálló más tagjaihoz hasonlóan meg van győződve arról, hogy a problémák csakis az erőforrásban keresendők, a Red Bull karosszériája a legjobbak közé tartozik.

„A Mercedes a motorerőt leszámítva is nagyon jó autóval rendelkezik. Gyorsabbak lehetnénk náluk? Nem tudom, de közel lennénk, elég közel ahhoz, hogy nyomást helyezzünk rájuk. Ahogy a Ferrari tette Malajziában, kikényszeríthetnénk valamiféle stratégiai hibát. Közel lennénk. Aztán már csak egy-két tizedet kellene megtalálni itt és ott” – vélekedett Ricciardo arról, hogy állna a csapat, ha versenyképes motorral rendelkezne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: