DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Remélem, nem műanyag trófeát kapok

A tavalyi Brit Nagydíj dobogósai ugyanis ilyen jutalomban részesültek – a győztes Lewis Hamiltoné pedig szétesett. A Mercedes F1-ese alaposan kifigurázta a helyzetet, és azóta sem felejtett.

A trófeákat biztosító Santander – amely Hamilton korábbi csapatát, a McLarent is támogatta – aligha örült a Mercedes-pilóta 2014-es Brit Nagydíj utáni kijelentéseinek és viselkedésének. A verseny szponzora műanyagból készült trófeákat adott át a verseny dobogósainak, miután pedig a futamgyőztes Lewis Hamilton átvette a neki járót, az két darabra esett. A később világbajnoki címet megnyerő pilóta nyilvánosan kigúnyolta a rossz minőségű díjat, a hivatalos fotókon pedig egy aranyból és ezüstből készült serleggel pózolt, a brit versenyzőklub (BRDC) trófeájával.



„Tavaly azt a műanyag valamit adták oda nekem” – emlékezett vissza az eseményekre Lewis Hamilton a nagydíj előtti héten brit újságíróknak. „Én azt gondoltam, ’ez nem is az igazi trófea, ez valami GP2-es dolog’. A Formula-1-es pályafutásom elején a díjak igazán jó minőségűek voltak. De most, emberek, szörnyűek. Annyira rosszak.”

„A régi, aranyból készültek igazán különlegesek voltak, a legjobb pedig az lenne, ha minden országnak egyedi trófeája lenne, amelynek történelmi múltja van. Az utolsó Ausztriában fából készült, az alja pedig talán ólomból – micsoda? Ezüstből kellene lennie. Jobb trófeákra lenne szükség. Sokkoló, mennyire rosszak.”

Visszatérve a tavalyi eseményekre, Hamilton a dobogó után az F1 első emberéhez, Bernie Ecclestone-hoz fordult, hogy megleckéztesse a felelőst. „Elmondtam Bernie-nek, ő pedig előkerítette a trófeás fickót. Ránéztem, és annyit mondtam: ’tudod’. Ezért most reménykedek” – zárta előadását a kétszeres bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: