DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ricciardo nem zárja ki, hogy Ferrarira vált

Az ausztrál F1-es pilóta idei szenvedései miatt természetesen elgondolkodott a váltáson, és a Ferrarinál küszöbön lévő pilótacsere őt is helyzetbe hozhatja: Ricciardo szívesen vezetné jövőre az egyik vörös autót.

Azután, hogy Daniel Ricciardo volt az egyetlen nem-Mercedes-pilóta, aki versenyt tudott nyerni a 2014-es szezonban, az idei esztendő eddig a várakozásokon alul alakult a Red Bull számára. Az ausztrál versenyző egyetlen ötödik helyet számlál Monacóból, a ponttáblázaton pedig a hetedik helyen áll. Annak ellenére, hogy még három év van hátra az idein kívül a red bullos szerződéséből, Ricciardo nem tartja kizártnak, hogy váltani fog, ha eljön a megfelelő lehetőség – ez pedig leginkább a Ferrari képében valósulhat meg.

„Mindenekelőtt azt kell, mondjam, hogy nyerni szeretnék. Az idei frusztrációm is annak köszönhető, hogy távol vagyunk a győzelemtől” – mondta Ricciardo egy Milton Keynes-i médiaeseményen. „Nem vagyunk nyerő pozícióban, egy versenyző pedig csakis ezt akarja, különösen a karrierje ezen szakaszában, mint én, amikor még fiatal és éhes vagyok a sikerre, és nagyon nagy potenciált érzek magamban.”



„Nyilvánvaló, a szerződésem mellett nem olyan egyszerű, hogy csak fogom magam és átnyergelek a Ferrarihoz. A dolgok a helyükön vannak, és valószínűleg kivitelezhetetlen lenne másik csapathoz igazolni. Ezzel együtt úgy érzem, hogy a Red Bull fel fog javulni jövőre, és vissza tudunk térni az élre. Még mindig nagyszerű emberekből áll a csapat, és megvannak az összetevőink a következő lépéshez” – tette hozzá az ausztrál.

„Visszatérve a ferraris dologra: jó érzés, ha egy ilyen csapat elismer, bóknak veszem, és meglátjuk, mi fog történni. Nehéz kérdés egyébként, és soha sem zárnék ki egy ilyen lehetőséget teljesen, mert nincs még tapasztalatom szerződések terén, hiszen nem vagyok régóta az F1-ben. Abban biztos vagyok, hogy a dolgok megváltozhatnak, Dietrich is mondott néhány dolgot nemrég, és soha nem lehet tudni, hogy mi fog történni.”

Ricciardo nyilatkozatában „természetesen” kitért a Red Bull-Renault jelenlegi problémáira is. „Legalább annyit kellene látnunk, hogy jövőre fel tudunk zárkózni az élmezőny mögé. A Renault is javulni akar, nekünk pedig szükségünk van erre az elkötelezettségre tőlük. Ez inkább Christian és a többiek dolga, de egy versenyzőnek is tisztában kell lennie ezekkel a dolgokkal. Úgy gondolom, hogy azzal a csomaggal, amellyel a Red Bull rendelkezik, megérdemli, hogy visszatérjen az élre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: