DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Igenis szükségünk van a rádióra

A kétszeres F1-es bajnok szerint kevesebb információ éri el a pilótákat rádión keresztül, mint néhány éve, mégis van néhány terület, ahol elengedhetetlen a mérnök segítsége.

Legutóbb Max Verstappen panaszkodott arra, hogy túl sok információ éri vezetés közben, és inkább saját megérzéseire szeretne támaszkodni a pilótafülkében. Lewis Hamilton szerint ez azonban még így is kevesebb, mint amivel néhány éve kellett foglalkozni – de számtalan olyan dolog van még, ahol elkél a mérnökök segítsége, ilyen például az üzemanyagszint állása és az abroncsok állapota.



„Mit gondolnak mi fog történni, ha nem mondanak semmit a gumikról?” – idézte Hamiltont az Autosport. „Valószínűleg ugyanúgy vezetek tovább. És ha nem szólnának semmit az üzemanyagszintről, több autó célba sem érne. Ha ez izgalmasabb, meg tudjuk csinálni, de még így is kevesebb információt kapunk, mint néhány évvel ezelőtt. Az emberek csak azért foglalkoznak ezzel, hogy legyen min csámcsogni.”

 

A kétszeres világbajnok hozzátette, hogy a Pirelli gumik viselkedése, és az üzemanyagok terén életbe lépett megszorítások miatt van szükség a mérnökök segítségére vezetés alatt. „Az abroncsok működése, és hogy mennyire használhatjuk őket a verseny végéig komoly dolgok, melyekről nincs meg minden információnk. Azt sem lehet érezni, mennyi üzemanyagot használunk el, hiszen a lehető leggyorsabban vezetünk az idő nagy részében, ebben pedig elkél némi iránymutatás.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: