DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nasr fizetős pilóta? Ostobaság!

A brazil újonc legalábbis így nyilatkozott: szerinte az őt az F1-ig juttató üzleti modellből másoknak is tanulnia kellene ahelyett, hogy egy legyintéssel fizetős versenyzőnek bélyegzik szponzorai miatt.

A Sauber újonca, Felipe Nasr a hírek szerint nagyjából 12 millió fonttal érkezett meg a svájci istállóhoz, aminek következében egyesek a „fizetős pilóta” jelzőt akasztották rá, melyet jellemzően az olyan versenyzőkre szoktak alkalmazni, akik nem tehetségüknek, hanem csakis anyagi támogatásuknak köszönhetik, hogy üléshez jutottak. A brazil pilóta nem először tiltakozik ez ellen a megnevezés ellen, melyet szerinte egyszerűen nem helyes vele kapcsolatban alkalmazni pusztán azért, mert vannak brazil szponzorai.

nasr_auto_austr



„Úgy gondolom, hogy teljes ostobaság így gondolkodni, egyszerűen korlátoltságra utal. Sok ország követi ugyanezt a példát saját versenyzőivel kapcsolatban, ahogy engem is immár négy-öt éve támogat a Banco do Brasil. Volt egy projektünk a karrieremmel kapcsolatban, együtt jártunk minden lépcsőfokot, én magam viszont, örömmel mondhatom, sosem fizettem azért, hogy ülést kapjak” – mondta a brazil a Sky Sportsnak, majd hozzátette:

„Amikor tizenhat éves voltam, több juniorprogramtól is voltak ajánlataim, többek közt a Red Bulltól és a Gravitytől, én viszont úgy döntöttem, hogy Steve Robertsonnal tartok, s a mai napig vele dolgozom. Tizenhat évesen már volt saját autóm, saját fizetésem, saját házam, és nem kellett fizetnem azért, hogy bajnokságokban szerepeljek. Úgy gondolom, többen követhetnék ezt a példát, ilyen, a versenyzőket támogató cégekre lenne szükség. Egyesek viszont ezt rosszul értelmezik...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: