DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button: Nem veregetjük vállon magunkat a pontszerzés miatt

A brit F1-es pilóta hosszú sorozatot tört meg vasárnap délután, hiszen négy pontot is gyűjtött a McLaren számára - attól azonban elzárkózik, hogy elbizakodjanak a jövőt illetően.

Legjobb 2015-ös hétvégéjén van túl a McLaren-Honda, annak ellenére is, hogy a verseny első felében Fernando Alonso ismét kénytelen volt feladni a versenyt. Már nem sokkal a rajt után pontzónába került a két fekete-vörös autó, végül Jenson Button nevéhez fűződött az idei legjobb eredmény: a 2009-es világbajnok a 8. lett, de nem szeretné túldicsérni csapatát, éppen azért, mert sok munka vár még rájuk.



„Nagyon jó napunk volt, és a maximumot kihoztuk az autóból, de nem szabad hátba veregetnünk magunkat a 8. hely után” – idézte Buttont a Motorsport.com. A brit pilóta végig a pontszerzők között autózott, és végül magabiztos vezetésével hat pontot is sikerült hoznia a McLaren konyhájára.

„Boldog vagyok, hiszen nem maradtunk le sokkal az élen haladók mögött. Ez a pálya fekszik az egyik legjobban számunkra, viszont nem tudom, hol fogunk végezni Kanadában, ahol lassú kanyarok és hosszú egyenesek találhatóak. Az autónkat egyre jobbá kell varázsolnunk ahhoz, hogy ismét pontot tudjunk szerezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: