DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso frusztrált a pontszerzés elvesztése miatt

Jenson Buttonhoz hasonlóan a spanyol F1-es pilóta is könnyen az első tízben végezhetett volna, de egy alattomos hiba miatt a Ste Devote bukóterében fejezte be versenyét.

Jenson Button nagyon örült nyolcadik helyének a Monacói Nagydíjat követően, de kikötötte, hogy nem szabad elbizakodnia csapatának ettől az eredménytől – Fernando Alonso az időmérős baki ellenére is feltornázta magát a Top 10-be, de a csapat közleménye szerint túlmelegedés kényszerítette a pálya szélére a 41. körben. A spanyol pilóta szomorúan összegezte délutánját, de bízik benne, hogy ezek a hibák a későbbiekben nem fognak előfordulni.



Az első körben Alonso egy kisebb incidensbe is keveredett: a Mirabeau-ban koccant Nico Hülkenberggel, falba küldve a német pilótát. „Úgy gondolom, hogy a rajt utáni eset miatt nem érdemeltem büntetést” – mondta a hispán. „Nem tudom, hogy abban a pillanatban mi tehettem volna. Szomorú, hogy nem szereztünk ma pontot – az autó hirtelen elkezdett felfelé váltani a kiesésem előtti körben, aztán az első kanyarban nem tudtam fékezni. Aztán üresbe kapcsolt a váltó, és nem tudtam újraindítani az autót.”

A spanyol pilóta szerint a jövőben tanulni kell ezekből a hibákból, hiába érzi úgy, hogy elvesztegetett lehetőség volt a mai. „Frusztráló a helyzet, hiszen ebben a szezonban első alkalommal végezhetett volna mindkét autó a pontszerzők között. Folytatnunk kell az autó fejlesztését, hogy elkerüljük az ilyen eseteket. Az viszont jó, hogy most érnek minket utol ezek a problémák, mert ez azt jelenti, hogy nem fognak megismétlődni a jövőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: