DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egy kis történelem: A Lotus Brands Hatch-ben

Tartalmas napja van a Lotus istállónak: egy kis filmforgatással egybekötött gyakorlásra Brands Hatch-be utaztak, ahol hét év után ismét aktuális F1-es autót láthat a közönség ezen a hétfőn.

Hét év elteltével a mai napon ismét egy aktuális Formula-1-es versenygép gördült pályára Brands Hatch-ben: a Lotus a 2015-ös évre engedélyezett filmezési napok egyikét a kenti versenypályán „használja fel”, ahol Grosjean és Maldonado, valamint a tesztpilóta, Jolyon Palmer vezetik az E23-ast – nem mellesleg utóbbinak édesapja, az egykori F1-es Jonathan a pálya első embere.

A rajongók is jól jártak, hiszen ingyenesen tekinthették meg a gyors köröket, a rajtgyakorlatokat, valamint a próbakerékcseréket. A szabályok értelmében egy csapatnak egy évben két ilyen eseményre van lehetősége, ráadásul erős korlátozásokkal: legfeljebb 100 kilométert tehetnek meg, s nem a versenyhétvégéken használt, hanem speciálisan erre a célra készítetett Pirelliket tehetnek az autókra.

lotus_bh



Hét éve nem fordult elő, hogy egy aktuális F1-es autó Brands Hatch-ben járt volna, utoljára Lewis Hamilton vezethette MP4-23-asát a 2008-as DTM-futamon. Pedig korábban állandó volt a királykategóriás gépek jelenléte a pályán: 1964 és 1986 közt 14 világbajnoki futamot rendeztek itt, ám az elmúlt szűk harminc évben nem tért vissza ide a Formula-1 – és valószínűleg már nem is fog...

Az eseményen egyébként nemcsak az aktuális versenygépet, hanem a Lotus 72E-t is megcsodálhatta a közönség.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: