DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Button elektronikai hiba miatt állt meg

Az F1-es világbajnok három kanyarig jutott a Bahreini Nagydíj időmérőjén, aztán autója váratlanul leállt. Nem először történt meg ez vele a versenyhétvége során.

Miközben Fernando Alonso a Q2-be jutott, Jenson Button az utolsó, 20. rajtkockából kezdheti meg a szezon negyedik nagydíját. A brit pilóta mért kör nélkül zárta az edzést, autója három kanyar elteltével megadta magát. A hétvége folyamán harmadik alkalommal hibásodott meg alatta az MP4-30.



„Trükkös hétvége ez. Nehéz, mert úgy éreztük, sokkal többet bele tudunk adni az időmérőn” – mondta Button a kvalifikáció után. „Nem igazán tudom, mi volt a probléma, úgy gondolom, elektronikai jellegű lehet, mivel hirtelen minden leállt a kocsiban.”

A hétvége legbalszerencsésebb versenyzőjének címét már most neki ítélhetjük, Button mégis ki tudott emelni némi pozitívumot. Amikor az autó működött alatta, jól érezte magát a kormány mögött. „Élvezetes volt vezetni, és úgy tűnt, előrelépéseket tettünk – teszünk –, és remélhetőleg ezt ki tudom használni.”

Az előrelépés bizonyítéka, hogy Fernando Alonsónak idén először sikerült az autót a Q3-ba juttatnia, a spanyol a 14. rajtkockából startol. Érdekesség, hogy a szezon folyamán első alkalommal indulhat csapattársa elől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: