DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Massa elárulja, miben különleges a Ferrari idén

A bajnokság második helyén álló olasz F1-es csapatnak van egy tulajdonsága, amivel egyetlen másik istálló sem büszkélkedhet – emiatt tűnik szerénynek a Williams idei formája.

A Williams istállót 2014 végéhez hasonlóan sokan az erősorrend második helyére várták idén, a pozíciót azonban elbitorolta a Ferrari – a grove-i alakulat így is stabilan ott van a Mercedes és a Ferrari mögött, valamint mindenki más előtt, dobogóra azonban még nem álltak, ezért tűnhet visszafogottnak teljesítményük a rajongók szemében. És még valami miatt, árulta el a csapat versenyzője, Felipe Massa.

„Az egyetlen dolog, ami megváltozott, az a Ferrari mindenki máshoz viszonyítva. Melbourne-ben egy kicsit lassabbak voltak, mi talán erősebbnek bizonyultunk a kvalifikáción, igaz, még az utolsó időmérőn is (Kínában) a két Ferrari között végeztünk” – idézi Massát a crash.net, akinek nyilatkozatában a kvalifikáció szó központi szerepet játszik. A szombati nap legfontosabb eseményén a versenyhez hasonlítva ugyanis a Ferrari egészen máshogy működik, mint a többi csapat.



„A kvalifikáción mi is ott vagyunk a harc közepében, a Ferrari azonban az egyetlen istálló, amely képes nagyot javulni az időmérő és futam között. A kínai időmérőhöz viszonyítva úgy egy másodpercet javultak a futamon, a Mercedeshez képest. Egy másodperc, én mondom, az hatalmas idő. Talán a Ferrari teljesen máshogy használja a gumikat, mint bárki más. Mi is dolgozunk az ügyön, de ők sokkal kevésbé koptatják az abroncsot, mint a többiek. Még a Mercedeshez képest is, mert ha egy másodperccel elmaradnak tőlük az időmérőn, aztán ugyanolyan tempót diktálnak a versenyen, akkor még a Mercedesnél is jobbak.”

Bár jelenleg futamon nem tudják felvenni a kesztyűt a Scuderiával, Massa is hangsúlyozta, teljesítményük korántsem aggasztó. „Harmadikak vagyunk a bajnokságban, szóval nem az a helyzet, hogy teljes katasztrófa történt a szezon elején. Nem korrekt ezt mondani. Azt kell meglátnunk, hogy képesek lehetünk-e a Ferrarival harcolni, mert a Mercedes már most messze van, de a Ferrari nincs olyan messze a Mercedestől.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: