DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Trulli: Alonso szenvedni fog a McLarennél

Az olasz pilóta úgy véli, hogy jelen pillanatban a Mercedesen kívül nincs jó választás, így korábbi csapattársára ugyanolyan nehéz szezon vár, mint amilyen 2014-ben.

Jarno Trulli jól ismeri Fernando Alonsót, ugyanis három évig csapattársak voltak a Renault-nál, és úgy látja, hogy elkerülhetetlen volt, hogy a spanyol elhagyja Maranellót. „Öt év olyan házasság után, amely nem eredményezett világbajnoki címet, természetes, hogy egyszer eljött a vége. Méghozzá mindkét fél számára, hiszen mind Fernando, mind a csapat nyerni akart.”

A spanyol EFE hírügynökségnek nyilatkozó olasz szerint azonban nem biztos, hogy a McLaren jobb lesz idén a Ferrarinál. „Ahogy elváltak útjaik, az természetes módon történt, de nem gondolom úgy, hogy a McLaren jobb lenne jelen esetben, mint a Ferrari. Sőt, a Mercedesnél nemigen van jobb választás. Sajnos kevés lehetőség akad, hiszen néhány csapat tud kiemelkedni a költségvetésüknek és a jelenlegi gazdasági helyzetnek köszönhetően.”



„Nehéz, és elfogadni is az, mert egyértelművé tette, hogy a győzelemért akar harcolni, ezért gondolom azt, hogy idén is kemény szezon vár rá a McLarennél. Nem kívánom ezt neki, de nem tűnik jónak a helyzete” – mondta a sportág egyszeres futamgyőztes pilótája.

Trulli hozzátette, hogy újabb problémát jelent, hogy a mezőnyből egyedül a McLaren motorszálítója, a Honda lesz az, aki számára tiltva lesz a szezonközi motorfejlesztés. „Azt gondolom, Alonso szerzőtetésének egyetlen pozitívuma van ebben a pillanatban: jól megfizetik majd szolgálataiért. A dolgok technikai oldalát szemügyre véve nem hiszem, hogy a McLaren beleszólhat a legjobb két-három csapat küzdelmébe.”

„Ami Alonso számára különösen jó dolog – mondja Trulli – az az, hogy nem fog túlzottan sajnálkozni amiatt, hogy elhagyta a Ferrarit. Nehéz időkön ment keresztül, rengeteg volt a személyi változás és többször hoztak rossz döntéseket a csapatnál. Nem származott előnyük a szabályváltozásokból, és politikai fronton sem álltak a helyzet magaslatán.”

„Most legalább ez utóbbi téren történt javulás, hiszen kiharcolták a motorfejlesztést, de mindent vissza kell terelni a helyes irányba. Ez nem fog egy napon belül megtörténni, sőt, még egy év alatt sem – hosszú időre lesz szükségük.” Trulli úgy véli, hogy a Mercedes továbbra is előnyt élvez a többiekkel szemben. „Nem fogják őket elkapni, hiszen még tavaly is rejlett valami a tarsolyukban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: