DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A Haas a Marussia romjaira építhet

Ma kezdik elárverezni a csődbe ment Marussia ingóságait, melynek potenciális vevői közt ott van a 2016-ben debütáló Haas csapat is, mely esetlegesen európai F1-es főhadiszállását is Banburybe viheti.

A mai napon megkezdődik a csődbe ment kiscsapat, a Marussia értéktárgyainak elárverezése. A potenciális vásárlók közt szerepel a legifjabb F1-es istálló, a Haas is, melynek létrejöttét lassan egy éve jelentették be, de csak 2016-ban debütál majd. A csapattulajdonos, Gene Haas Christian Syltnek nyilatkozott:

„Megszereztük a Marussia árverési listáját, és úgy gondolom, hogy némelyik tárgyra licitálunk majd” – mondta az eddig elsődlegesen a NASCAR-ral foglalkozó csapatvezető. A listán egyébként autók, alkatrészek, gyári berendezések, számítógépek, bokszutcai felszerelések és szállítóeszközök is szerepelnek.

genehaas2



Haas, aki ismét hangsúlyozta, hogy nem fogja ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint a most összeomlott két kiscsapat vezetői, beszélt a kettős székhellyel kapcsolatos tervekről is: tudniillik arról, hogy a bázisuk Észak-Karolinában lesz, de Angliában is fenntartanak majd egy létesítményt.

„Számos csapat az Egyesült Királyságban épít meg mindent, úgy tűnik, ez az angol mentalitás, hogy így kell ezt csinálni. A mi üzleti modellünk viszont egyáltalán nem ilyen” – mondta Haas, aki elképzelhetőnek tartja azt is, hogy végül a Marussia banburyi bázisa lesz a csapat „átmeneti szállása” Európában:

„Megnéztünk egy helyet Abingdonban, és több másik is van azon a környéken. De emellett azt hiszem, hogy a Marussia főhadiszállására is vethetünk egy pillantást” – idézi az amerikai csapatvezetőt a Guardian.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: