DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Billy Monger újra versenyezni fog!

A néhány héttel ezelőtt kishíján végzetes balesetet szenvedő, és mindkét lábát elveszítő Bill Monger hamarosan visszatér a versenyzéshez, egyik sorstársával közös csapatban indulva.

Áprilisban egy emberként aggódott a motorsport világa a brit F4-es bajnokság doningtoni hétvégéjén súlyos balesetet szenvedett Billy Mongerért. A brit pilóta súlyos lábsérüléseket szenvedett egy balesetben, lábai pedig olyannyira roncsolódtak, hogy mindkettőt amputálni kellett. Nem telt azonban két hétbe, és a versenyző már pozitívan nyilatkozott a kamerák előtt, kihangsúlyozva, hogy ha törik, ha szakad, ő mindenképp vissza akar térni a versenyzéshez.



Monger egészséges társait megszégyenítő akaraterőt tanúsított minden megjelenése során, Alex Zanardi és Frederic Sausset után újabb fejezetet nyitva az emberi kitartás nagykönyvében. A Le Mans-on is induló Sausset lesz az, aki ősszel egy csapatban fog indulni a 18 éves versenyzővel: a Le Mans-i 24 órás rajtja előtt nem sokkal bejelentették, hogy a két pilóta egy csapatban áll rajthoz novemberben, Christoph Tinseau-val kiegészülve a V de V sportautó-sorozat estorili futamán.

Sausset tavaly a híres 56-os garázst kapta meg a Le Mans-i 24 órás versenyen, ahol az Onroak Automotive által átalakított Morgan LMP2-es gépét vezethette - mi több, sikerült is befejeznie a nagy presztízsű eseményt, az összetett 36. helyén zárva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: