DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Emlékkönyvvel ünnepelte Besenyei Pétert a Red Bull Air Race

Besenyei Péter szerves része a Red Bull Air Race-nek, nélküle nem jöhetett volna létre ez a csodálatos motorsportsorozat, nem mellesleg a világ egyik legjobb pilótája.

Tíz aktív szezon után, 2015 végén visszavonult a versenyzéstől Besenyei Péter, hogy több időt tölthessen családjával. Természetesen nem véglegesen szakadt el a repüléstől, légibemutatókon még mindig részt vesz. Besenyei tiszteletét tette a 2016-os budapesti Red Bull Air Race szombati sajtótájékoztatóján is.

Az eseményen Erich Wolf, a Red Bull Air Race vezérigazgatója egy egyedi emlékkönyvvel ajándékozta meg Besenyeit, amely amellett, hogy bemutatja Besenyei karrierjét, tartalmazza a pilóták és barátai jókívánságait.



„Egy új korszak kezdődött el, amikor Péter letette a sorozat alapjait. A 2010-es szünetet követően a 2014-es visszatérése előtt Péter volt az első, akivel felvettük a kapcsolatot, hogy ossza meg gondolatait a Red Bull Air Race jövőjével kapcsolatban. Nem mindig értek vele egyet, de ez így van rendjén. Ha folyton azonos véleménnyel lennénk, az nem tenne jót a sportág fejlődésének" – osztotta meg gondolatait Wolf.

Amikor Wolf átadta a könyvet, ezeket a szavakat fűzte Besenyeihez: „Köszönök mindent, amit a Red Bull Air Race-ért tettél, és remélem, sok légibemutatón foglak látni a jövőben is. A legjobbakat kívánom neked."

A könyvvel a kezében Besenyei elmesélte a 2015-ös visszavonulásának körülményeit: „Tavaly felhagytam az aktív versenyzéssel. Nem volt könnyű meghozni a döntést, pedig már két éve érlelődött bennem. Negyven éven keresztül versenyeztem, ideje volt megálljt parancsolnom magamnak. Természetesen hiányoznak a srácok, a pilóták és persze a repülés is. Nagyon jó érzés volt, amikor csütörtökön háromszor is körberepülhettem a pályát, boldog voltam" – mondta el.

Besenyei szintén köszönetet mondott, hogy részese lehetett a sorozatnak: „Az elmúlt 14 évben nagyon sokat kaptam a Red Bull Air Race-től. Nagyon szép időszak volt, amelyet sosem fogok elfelejteni. A szívem még mindig megdobban a Red Bull Air Race miatt, amelynek továbbra is nagy jövőt jósolok. Köszönöm a Red Bullnak is, hogy ez a csodálatos sport létrejöhetett. Köszönet a szurkolóknak és mindenkinek, aki ezért a versenysorozatért dolgozik" – mondta el Besenyei.

Mi is köszönjük!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: