Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 18. hétfő

Dízel

Mi lesz a dízelautók sorsa?

Szeretnénk mindenekelőtt hangsúlyozni, hogy MGE és tagvállalatai számára, akik mögött maguk az autógyártók vannak, kiemelt fontosságú, hogy az utakon futó gépjárművek ne, vagy a lehető legkisebb mértékben bocsássanak ki káros anyagokat. Meggyőződésünk, hogy az emberek egészségének megőrzése a legfontosabb szempont.

részletek

Nem lesz több dízel Toyota

Ez év vége után nem értékesít több dízelüzemű autót a Toyota Európában. Az utóbbi években egyébként sem voltak már kelendőek a dízeles Toyoták a kontinensen:

részletek

Hibrid forradalom zajlik Magyarországon!

Az európai dízel eladások már a tavalyi évben is megfigyelhető drasztikus mértékű csökkenése az idei évben is folytatódik: a csökkenés 2011 óta folyamatos, de 2005 óta 2016-ban fordult elő először, hogy a kontinensen eladott autók kevesebb, mint fele volt dízelüzemű.

részletek

Továbbra is bíznak a vásárlók a dízel autókban

A HVG és a Das WeltAuto elkészítette közös kutatását a hazai használt autóvásárlási szokásokkal kapcsolatosan, amelynek alapvető célja az volt, hogy kiderítsék, miben változott a vevők hozzáállása az autókeresés során a dízel járművekkel kapcsolatosan felmerült kifogások után. A felmérés rámutatott: az emberek mindössze tíz százaléka mondta azt, hogy ezután nem venne gázolajjal hajtott négykerekűt használtan.

részletek

Káros anyagok: 100 dízelből 97 túl szennyező

Valós körülmények között az új dízelautóknak mindössze három százaléka nem bukna meg a károsanyag-kibocsátási teszteken – többségében épp a Volkswagen némely modellje jelenti a kivételt.

részletek

A benzines és dízel technológia jövője

A benzines és dízel technológia az elkövetkező években és a 2020 utáni időszakban is megőrzi vezető szerepét a járművek meghajtása terén, de a globális környezetvédelmi kihívásokra megoldást nyújtva alapvető „áthangszerelésen” mennek keresztül a fosszilis energiákat felhasználó hajtási rendszerek – így szól röviden összefoglalva a Bosch motortechnológiai prognózisa.

részletek
Olvastad már?