DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Zanardi negyedik aranyát Hamilton se hagyta szó nélkül

Alessandro Zanardi pontosan ugyanolyan eredményességgel zárta a riói paralimpiát, mint a négy évvel ezelőttit Londonban. Az olasz elképesztő teljesítménye előtt Lewis Hamilton is kalapot emel.

Csf_fNfWYAE1ysU



Azt követően, hogy szerdán megnyerte az egyéni indításos versenyt kézi kerékpárban, majd csütörtökön a mezőnyversenyen ezüstöt szerzett, riói szereplését Zanardi pénteken egy újabb arannyal fejelte meg, amit ezúttal a csapatfutamban hódított el Vittorio Podesta és Luca Mazzone társaságában, miután jelentős, 47 másodperces előnnyel értek célba a második helyezett Egyesült Államok előtt a 22 kilométeres távon.

Az olasz egykori CART-bajnok ezzel ugyanúgy két aranyat és egy ezüstöt vihet haza Brazíliából, mint tehette azt négy évvel ezelőtt a londoni játékokat követően, mindez pedig azt jelenti, hogy immár négyszeres paralimpiai bajnoknak mondhatja magát. Zanardi ezzel ugyanannyiszor ünnepelhetett paralimpiai dobogó tetején, mint ahányszor a WTCC pódiumán, hiszen 2001-es balesetét követően még túraautózásban is nyert négy futamot.

Lewis Hamilton is figyelemmel kísérte Zanardi szereplését Szingapúrból, és az alábbi üzenetet címezte az olasz felé a Facebookon keresztül:

„Nagyon büszke vagyok rád! A harmadik paralimpiai aranyérmedet szerezted! [valójában a negyediket - a szerk.] Egy napon én is szeretnék olyan lenni, mint te. Hatalmas inspirációt jelentesz nem csak nekem, hanem az egész világnak. Gratulálok ehhez a fantasztikus eredményhez! Bárcsak ott lehetnék, hogy személyesen mondjam ezt el, de lélekben veled vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: