DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Kinek szurkol Dzsudzsák Balázs az F1-ben?

Két topcsapat, a Ferrari és a Red Bull is meghívta, így a Magyar Nagydíjon labdarúgó-válogatottunk csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs is megjelent a Hungaroringen. A Bursaspor játékosa nem titkolta, hogy messze áll tőle az autósport, de szemlátomást élvezte a kalandot.

„Bárhová beülnék. Mivel nekem bizonyítványom van arról, hogy csak törni tudom a gyors autókat, így az lenne a legjobb, ha valaki vinne egy kört” – mondta sportkocsis balesetére utalva a nyírlugosi kötődésű játékos az újságíróknak, amikor arról kérdezték, hogy kivel tenne meg egy kört a mogyoródi katlanban.

dzsudzsák-hungaroring-1



Dzsudzsák gyermekkorában Michael Schumachernek szurkolt, de saját bevallása szerint „eltávolodott” a Forma-1-től: „Az időmérőn át kellett vennünk, hogy mik is a szabályok. Kívülállóként egyébként csak annyit tudok hozzászólni, hogy nagyon felborult itt minden, „mercedeses” lett az egész. Hamilton és a csapattársa nagyon kilógnak, valamit jobban csinálnak, mint a többiek.”

A 29 éves játékossal kapcsolatban jelenleg a legfontosabb kérdés, hogy hol folytatja karrierjét. Mint megtudtuk: a következő állomás a Bursaspor ausztriai edzőtábora, de reménykedik abban, hogy sikerül jobb klubhoz szerződnie.

 

„Most egyelőre visszamegyek a csapathoz, a többit pedig meglátjuk. Az lenne a legjobb, ha minél hamarabb tisztázódna a jövőm. Kissé csalódott vagyok amiatt, hogy átigazolási fronton sem nekem, sem másnak nem hozta meg az EB az áttörést. Nem gondoltuk, hogy a Real Madridba fogunk igazolni, de sajnos nem lett meg az a keresettség, amit sokan reméltünk. Mivel tavaly is csak augusztus közepén igazoltam el, így még van időm. Remélhetőleg lesz olyan ajánlat, amely mindenkinek megfelel és jobb helyen folytathatom a pályafutásomat” – mondta a válogatott kapitánya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: