DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

F1 és foci – Button vagy Bale a jobb brit?

Az angol Jenson Button autóversenyzőként, míg a walesi Gareth Bale labdarúgóként öregbíti az Egyesült Királyság hírnevét – górcső alá vesszük párjukat, autóikat és eredményeiket, aztán szokás szerint jöhet a szimpátiaszavazás.

Nők

Ami azt illeti, aktuális párja mellett mindkét élsportoló büszkén feszíthet. Míg azonban Jenson Button kapcsolata playmate kedvesével, Brittny Warddal nem több, mint fél éve kezdődött, addig Gareth Bale a középiskolai évek óta egy párt alkot Emma Rhys-Jones-szal, két közös gyermekük született. Korábban Jenson Button öt évig volt kapcsolatban Jessica Michibatával, de házasságuk csupán egy évig tartott. A felső képen Brittny, az alsón Emma látható.



Autók

Jenson Button garázsának büszkesége a McLaren P1 – talán szívesebben is ül bele mostanában, mint a McLaren F1-esébe –, elmondása szerint azonban összesen 15 négykerekű közül válogathat. Bár a csapatnál sosem vezetett, különösen vonzódik a Ferrarikhoz: F40, 550, 355 és 275 GTS Cabriolet is van a tulajdonában, 1957-es Corvette-je pedig édesapjáé volt. Bale szintén nem veti meg a gyors autókat, 2015-ben egy olyan szerződést írt alá, amely értelmében kéthavonta cserélhette szupersportkocsiját. Később azonban különleges indokkal, az ilyen típusú autókban testét érő fizikai terhelés miatt úgy határozott, inkább nagyobb és kényelmesebb járgányokat vezet – mint a Bentley Continental GTC-t vagy Audi Q7-esét.

Fizetés

Jenson Button a szerényebben kereső Formula-1-es világbajnokok közé tartozik, 8 millió fontot (11,5 millió dollár) fizet neki a McLaren. Bale heti bére viszont alig marad el a Real Madrid másik sztárjáétól, Cristiano Ronaldóétól, egy évre számítva 13 millió fontot tesz zsebre. Egy másik forrás azonban sokkal tekintélyesebb 34 millió dollárt említ minden idők legdrágább átigazolása kereseteként.

Követők

A 36 éves Jenson Buttont 2,5 millióan figyelik a Twitteren, és 445 ezren az általa preferált Instagramon. A nála egy évtizeddel fiatalabb Bale esetében ez a szám 8,5 millió fő a Twitteren, míg a képmegosztón lenyűgöző 19 millió.

 Sporteredmények

Jenson Button sikerei nem jöttek könnyen a Formula-1-ben, hat évet kellett várnia első futamgyőzelmére és kilencet világbajnoki címére 2009-ben. Ezután pártolt a McLarenhez, ahol a kezdeti pár szezon sikerei után érkezett a csapat hullámvölgye. Bár van egy hivatalos harmadik helye, amelyet kizárás útján kapott meg, ténylegesen 3,5 éve nem állt dobogón sem. Hasonló tendencia jellemezte Bale profi karrierjét, aki első klubja, a Tottenham színeiben csak egy bajnoki második helyig jutott, a Real Madridhoz szerződés azonban Button Brawn GP-s időszakához hasonló sikereket hozott, 2013 óta két BL-trófeát és egy spanyol Királykupát nyert, bár az első osztály meghódítása továbbra is várat magára. A középpályás ma este egy másféle sikerhez segítheti Wales csapatát, amely a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőbe jutásáért küzd.

Nem maradt más hátra, mint a szavazás:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: