DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Hamilton: Rosberg egykor olyan volt, mint én

Volt idő, amikor a jelenlegi F1-es csapattársak együtt indultak egész napos motoros túrára. Hamilton felidézte, hogyan vált más emberré korábbi legjobb barátja, miközben ő megmaradt a réginek.

Aki idén vagy tavaly kezdte el követni a Formula-1-et, talán sosem gondolná, de Lewis Hamilton és Nico Rosberg hatalmas cimborák voltak, akik gyerekkoruk óta ismerték egymást, ugyanis már gokarttal is együtt versenyeztek. Hamilton a Sky Sportsnak adott interjúban elárulta, hogyan változott meg Rosberg személyisége az idő folyamán.

„Nem igazán arról van szó, hogy megváltozott volna, egy váltás történt évekkel ezelőtt, mikor még fiatalabbak voltunk. Akkor még kicsit olyan volt, mint én” – idézte fel Hamilton. „Egyszer, mikor meglátogattam őt, motorozni mentünk – neki is volt motorja, nekem is volt –, együtt töltöttük az egész napot, és túrázni mentünk. Az esőben leszálltunk, paintballoztunk és egyéb veszélyes dolgokat csináltunk. Én továbbra is így élek, ő viszont nem. Ez az egyedüli különbség.”



Nem lehetett az örökzöld témát sem elkerülni – hogyan igyekszik eltölteni idejét Hamilton, mikor nem versenyez?

„Annyi dolgot igyekszem kipróbálni, amennyit tudok. Sok mindent szeretnék, elegendő idő pedig nincsen. Szeretek a családommal és barátaimmal lenni, szeretem a divatot. Szeretem a gyerekeket, többet akarok foglalkozni velük, és többet szeretnék az állatoknak segíteni. Annyi embertelen dolgot tesznek az állatokkal, akárcsak az emberekkel.”

„Remélem, hogy amikor eljön az idő életem során, hogy visszatekintsek, azt mondhatom el, hogy nem csupán a versenyzésben, hanem más területeken is sokat értem el. Jelen pillanatban azonban a felfedezés szakaszában vagyok. Ez nem olyan, mint amikor elhagyod az iskolát, és el kell döntened, milyen karriert szeretnél magadnak. Miközben haladok az utamon, folyamatosan felfedezek” – magyarázta Hamilton, miért fontos számára, hogy újabb és újabb dolgokba kóstoljon bele.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: