DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Button még mindig külön él feleségétől

A McLaren pilótája egy angol lapnak vallott arról, hogy feleségével esküvőjük után is több ezer kilométerre élnek egymástól, és ezen egyelőre nem is terveznek változtatni.

Most kiderült, hogy a pár kilenc hónap házasság után sem él együtt és idejük nagy részét egymástól távolt töltik. Jessica Japán egyik legkeresettebb modellje, munkája miatt hazájában, egy szerény lakásban él együtt édesanyjával. Eközben Jenson Monacóban piheni ki a versenyek fáradalmait.

„Jessie még mindig sokat dolgozik Japánban. Élvezi a munkáját, modellkedik, volt egy televíziós műsora és nemrég egy japán filmet forgatott. Élvezi, hogy dolgozik és ez nagyszerű - de nyilvánvalóan ez azt jelenti, hogy ritkán látjuk egymást. Eddig még nem telepedtünk le együtt Monacóban.”

jessie (1)



Sőt, úgy tűnik, Button 35 évesen sem unta meg a versenyzéssel járó életmódot. Ilyen szoros beosztás mellett egyelőre nem tud előre időpontot egyeztetni feleségével, hogy találkozni tudjanak. A pilóta életének középpontjában még mindig karrierje áll és egyelőre nem is tudja elképzelni a napjait versenyzés nélkül.

„Annyit utazom a futamok miatt, hogy nem mondhatom azt: ezen a hétvégén távol leszek a Forma-1-től és elutazom hozzád Japánba, hogy lássalak. Ez a sportban nem így megy. Jessie elkísér engem a futamok felére, de a nagydíjak hétvégéin nem vagyok ugyanaz az ember, mint amikor nem versenyzek. Önzőnek kell lennem. Koncentrálnom kell. Olyankor teljesen más vagyok, Jessie ezt tudja és megérti, mint ahogy a barátaim és a családom nagy része is. Egy kicsit harapós tudok lenni versenyhétvégék alatt.”

„Az idő, amit a pályától távolt töltök, segít visszatalálni a versenyzéshez. Sokkal koncentráltabb vagyok, izgatott, hogy újra autóba ülhetek. Bár ezt is könnyű megunni. Tudnék több időt otthon tölteni, ha akarnék, de szeretek utazni. Szeretek kint lenni a szabadban. Sok időt töltök az otthonomtól távol, így jó az, amikor hazatérek, de a lakásomat még mindig nem érzem egy olyan hangulatos otthonnak, mint amilyen a legtöbb embernek van. Arra van szükségem, hogy a lakásom egyszerű legyen, így besétálhatok, tehetem a dolgom és elmehetek. Bepakolok, kipakolok és megyek. Ez az életem már 16 éve – hozzászoktam, hogy a cirkusszal utazom.”

jessie (3)

A gyermekáldásra még szintén várni kell Buttonéknál, mert a pilóta nem szeretne addig utódot, amíg versenyzik. Ennek az egyik oka az lehet, hogy apaként óvatosabb lenne a pályán is.

„Nem éri meg a kockázatot. Ha elkezdesz félni, amikor a határon nyomod, abba kell hagynod a versenyzést a Forma-1-ben. Nem tudnék elég időt együtt tölteni a gyermekemmel. A motorsportban önzőnek kell lennünk a siker érdekében. Ennek érdekében pedig rengeteg időt kell edzéssel töltenünk...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: