DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Tényleg gázzal támadtak Buttonékra?

Az F1-es világbajnokot nyaralójában rabolták ki, miután szóvivője elmondása alapján altatógázzal elkábították. Hivatalos és szakértői források szerint azonban kétséges, hogy így történt.

Reggel számoltunk be a friss hírről, mely szerint Jenson Buttont, feleségét, Jessica Michibatát és néhány barátjukat a brit pilóta St. Tropez-i villájában kirabolták, számos ékszert eltulajdonítottak a társaságtól 85 millió forint értékben. A betörés éjszaka történt, és mivel egyikük sem ébredt fel, a pilóta szóvivője arra gyanakszik, az elkövetők altató hatású gázt juttattak a ház légkondicionáló rendszerébe.

Ezt azonban kijelenteni nem lehet addig, amíg a Buttonéktól vett vérmintából a francia rendőrség ki nem mutatja, hogy valóban altatógáz került az áldozatok szervezetébe. Bár többen arról beszélnek, hogy az ehhez hasonló támadások gyakoriak a francia Riviérán, a rendőrség állítja, Buttonék esete egyedi.



„Ismereteink szerint sosem történt ilyen betörés St. Tropez-ban, amely során gázt használtak az áldozatok ártalmatlanításához” – mondta Philippe Guemas helyettes ügyész az Europe1 rádiónak. „Ez nem megalapozott. Jenson Button képviselője azért tette ezt az állítást, mert a versenyző nem érezte jól magát a következő napon. Vérmintákat vettünk, melyeket elemezni fogunk.”

Egyes szakemberek állítása szerint az ilyen módszerrel elkövetett betörések egyszerűen legendák, ugyanis rendkívül nagy mennyiségű altatógázra lenne szükség ahhoz, hogy egy épületben mindenkire hatást gyakoroljon. Michael Levi, a cardiffi egyetem szervezett bűnözési szakértője azonban elképzelhetőnek tartja, hogy egy vegyész támogatásával kispályás bűnözők is alkalmazhatnak altatógázt.

„Nyilvánvalóan fennáll a kockázata, hogy ha nem bánnak a dózissal helyesen, akkor megölhetnek valakit, vagy épphogy felébrednek a betörés középen” – mondta a professzor a Telegraph lapnak, de hozzátette, megfelelő szakemberi segítséggel megszüntethető ez a veszély.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: