DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Eddie Irvine, a modern idők James Huntja

Az észak-ír pilóta karizmatikus, szókimondó személyiség, aki kora nőfalója volt az F1-ben és azon kívül is. Minden verseny utáni bulin részt vett és bomlottak utána a nők, bőven válogathatott közülük, így szinte csak modellekkel randevúzott.

Irvine-nak a világ legszebb női hevertek a lába előtt, de talán Maria Drummond modell (aki kínai, portugál és skót felmenőkkel is rendelkezik) volt rá a legnagyobb hatással – vele az 1988-as Makaói Nagydíjon találkozott először. Rendszeresen beszéltek, de néhány évig csak barátok voltak, majd kapcsolatuk elmélyült, amikor Maria szakított akkori barátjával. Az együtt töltött hat év alatt a versenyző gondolt ugyan a lánykérésre, igazából mégsem tudta elképzelni azt, hogy nyugodtan letelepedik és megházasodik. „Valószínűleg életemben egyszer voltam szerelmes. Az valósabb volt, mint bármelyik másik kapcsolatom azóta. Senki meg se közelítette ezt” - mondta Irvine utólag erről a kapcsolatról.

zoe maria

Irvine, Maria Drummond és Zoe


1996-ban a párnak született egy közös lánya is, ezt Irvine élete legjobb pillanatának tartja - annak ellenére, hogy különösebben nincs oda a gyerekekért.  A pilóta azt akarta, hogy Maria vele éljen Angliában, Monte-Carlóban, vagy bárhol Európában, ahol a lány szeretné. A modell inkább Makaóban szeretett volna maradni, mert nem akarta kitenni lányát az állandó utazgatásnak, ezért szakított a versenyzővel. Ennek ellenére szomorú volt, hiszen még mindig szerette gyermeke apját.   

„Amikor Zoe megszületett, mindenkinek nehéz volt. Nem tudhattuk, hogyan alakul majd az életünk, de Eddie érezte, hogy nem tud majd ott lenni Zoé mellett és mellettem. Úgy gondoltam, elég idős vagyok ahhoz, hogy megbirkózzak ezzel, úgyhogy ez az én döntésem volt. Rendben volt a dolog” - magyarázta Maria.

„Azt szerettem volna, hogy Zoe normális lányként nőjön fel. Nem akartam, hogy el legyen rontva és ez sikerült is, két lábbal áll a földön. Amikor kicsi volt, mindig egyik helyről utaztunk a másikra. Zoe azt hitte, hogy a nagyszülei a reptéren laknak, mert mindig csak akkor találkoztunk velük, mielőtt valahova elutaztunk.”

zoe

Irvine és lánya, Zoe

„Eddie próbálta jól működővé tenni a kapcsolatunkat, de senki sem tökéletes. Úgy gondolom, sok köze van ehhez a Formula-1-nek. Én realista maradtam a helyzetet illetően. Ha egyszer belekerülsz, nem tehetsz semmit. Része leszel ennek a csillogásnak és ennek az életformának, de a sok utazás miatt nagyon nehéz a helyzet. Úgyhogy a szakítás mellett döntöttem.”

 A nő úgy tűnik jól döntött, hiszen Makaóban csendes, nyugodt és boldog életet éltek. Később a pilóta próbált közeledni lánya felé és több időt vele tölteni. Zoe eleinte nagyon félénk volt a közelében és mindig elbújt, ha megjelent az apja a házukban – idővel viszont egyre jobban kijöttek egymással és jól szórakoztak együtt. A versenyző szerint lánya anyjával nem állnak közel egymáshoz, rendhagyó a kapcsolatuk, sosem unalmas.

anouk

Anouk Voorveld

Anouk Voorveld holland topmodell munkája alkalmával, Milánóban találkozott a pilótával.

„Egyik amerikai barátom mutatott be Eddie-nek egy pubban” - emlékszik vissza a hölgy. „Rögtön azt gondoltam, hogy kedves ember, nyitott személyiség, de igazából nem tudtam, hogy ki ő. Amikor bemutatkozott, a neve nem jelentett semmit nekem. Később, amikor más lányok felismerték és a nevét kiabálták, én csak azt gondoltam: mi folyik itt? Utána hallottam, hogy ő egy híres és sikeres pilóta. Azt hiszem, ez tetszett Eddie-nek.”

Nem volt szerelem első látásra, kellett egy kis idő, mire kialakult közöttük valami. Először csak jó barátok voltak, majd sokat beszélgettek egymással, aztán szoros kapcsolat jött létre közöttük. Az egyetlen probléma az volt, hogy kevés időt tudtak együtt tölteni munkájuk és a sok utazás miatt. Irvine sokszor hosszú órákat repült azért, hogy néhány órára láthassa párját Amsterdamban vagy a lány aktuális fotózásának helyszínén, de úgy tűnik ez sem volt elég ahhoz, együtt maradjanak.

kelly brook

Kelly Brook

Évekkel ezelőtt Kelly Brook angol modellel is randevúzott egyszer, ám őt nem sikerült lenyűgöznie - a lány szerint az volt élete legkínosabb találkája.  Kelly önéletrajzi könyvében mesélt arról, hogy tizennyolc évesen, Silverstone-ban találkozott először a pilótával. Egy ideig csak álltak egymás mellett, majd később a pilóta megkérdezte valakitől, hogy ki a lány és felhívta őt. Irvine már első telefonbeszélgetésük során próbálta lenyűgözni a modellt, elmesélte neki, hogy privátrepülőn érkezik majd Monacóból Rochesterbe, Kelly szülővárosába. A lányt viszont nemhogy elbűvölte, inkább megijesztette a helyzet, hiszen csak akkoriban kezdte karrierjét, együtt lakott szüleivel és még egy jó éttermet sem ismert a városban. Végül a londoni Nobuban kötöttek ki, de a dolgok nem a pilóta tervei szerint alakultak. A lány nem volt hozzászokva az elit éttermekhez és ételekhez, így meglehetősen kényelmetlen volt számára a szituáció. Másnap - a köztük lévő tizennégy év korkülönbségre hivatkozva - a modell befejezte kapcsolatát a versenyzővel.

pamela

Pamela Anderson

Eddie a manhattani Cipriani Bárban ült 2006-ban, amikor egy lány odasétált hozzá, elmondta neki, hogy Pamela Andersonnal iszogatott és a színésznő szeretne találkozni vele. De a pilótának megvoltak a saját szabályai az ellenkező nemet illetően: a nőknek mindig az kell, amit nem kaphatnak meg. Így Irvine visszautasította a meghívást és elment az esti bulira, ahogy korábban is tervezte – logikája úgy tűnik bejött, hiszen a színésznő még jobban bevetette csáberejét, kapcsolatuk hamarosan több lett barátságnál és minden újság velük foglalkozott. A színésznő meglátogatta Dublinban a pilótát, majd látták őket együtt sétálgatni Los Angelesben is. Úgy viselkedtek, mint a szerelmes tinédzserek, nem tudtak betelni egymással.  A versenyző egyik barátja azt mondta, hogy még sosem látta Eddie-t ilyen boldognak. A románc nem tartott sokáig, hiszen Pamela szakított Irvine-nal, mert szerinte túlságosan úriember volt.

A pilóta hódítási listáján több száz nő szerepel – köztük jó néhány modell és címlaplány: az orosz Olga Pavlova, az amerikai Kathryn Rice, a dél-amerikai Luciana Gimenez Morad (akinek van egy gyermeke Mick Jaggertől is), Jemma Kidd, Manuela Arcuri, Michelle Doherty, Michele McGrath, Gail Kaneswaren és Rod Stewart ex-felesége, Rachel Hunter. A média szerint kapcsolatban állt Kate Mossal, Kylie Minogue-gal és több szépségkirálynővel is. Egyszer egy interjúban elmondta, hogy csak a legszexisebb szupermodellekkel áll szóba a versenyhétvégéken.  

Pavlova Olga

Olga Pavlova

„Nagyszerű életem van és nem szégyellem azt mondani, hogy minden percét kiélvezem. Izgalmas a munkám, a sok pénz nagy szabadságot ad és találkoztam a világ leggyönyörűbb nőivel. Oda utazom, akkor és akivel szeretném. Talán azért akarnak velem randizni, mert autóversenyző vagyok, de utána elkerülhetetlenül megragadja őket a személyiségem!”

Volt barátnőiről néha meglehetősen durván nyilatkozott, de szerinte exei 99%-ával jóban van - ha csúnyán bánt volna velük vagy beszélt volna róluk, akkor nem tartanák a kapcsolatot.

A pilóta már negyvenkilenc éves, de a mai napig nem kötötte össze az életét senkivel. Néha előkerül pár kép róla, amint luxusjachtján múlatja az időt fiatal lányok társaságában.

 „Őszintén szólva nem nagyon hiszek a házasságban. Az csak egy újabb szög a koporsódon. Sok olyan barátom van, akik idősebbek, agglegények, de sokkal boldogabbak, mint azok, akik házasok” – nyilatkozta.

Michele McGrath,

Michele McGrath
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: