DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Vérpezsdítő hibriddel lendül be a MINI

A vezetés vérpezsdítően lendületes élményét a MINI most egy magával ragadó és minden korábbinál fenntarthatóbb változatban tárja a brit prémiumgyártó rajongói elé:

A vadonatúj MINI Cooper S E Countryman ALL4 a márka első plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modelljeként érkezik meg a piacra, a tisztán elektromos és zéró emissziójú mobilitás ígéretével, a gokartosan dinamikus agilitás izgalmával és a valaha kínált legnagyobb MINI ötletes sokoldalúságával. A modell meghajtásáról egy háromhengeres benzinmotor és egy elektromos motor kettőse gondoskodik, a rendszer maximális teljesítménye pedig 165 kW / 224 lóerő. Az első plug-in hibrid MINI 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása mindeközben csupán 2,1 liter, míg kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása mindössze 49 gramm (az EU-ciklus plug-in hibrid modelleket vizsgáló, típus-specifikus tesztkörének mérései szerint). Mint ilyen, a vadonatúj MINI Cooper S E Countryman ALL4 a brit prémiumgyártó nagyvárosokban élő ügyfeleinek legkiválóbb négykerekű társa, amely a tisztán elektromos meghajtás előnyeit éltetve tudja le például az otthon és a munkahely közötti napi ingázási feladatokat, hétvégén pedig a hosszú távon fenntartható, korlátlan mobilitás szabadságával kecsegtet.

mini-cooper-s-e-coun-1



A vadonatúj MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell a brit prémium márka eddigi legnagyobb autójának ötletes helykihasználását a BMW Group hosszú távon fenntartható eDrive hajtáslánc-technológiájával és az elektromos összkerékhajtás páratlan kvalitásaival egyesíti. Az első kerekeket a belsőégésű erőforrás, míg a hátsó tengelyt az elektromos motor hajtja, a tisztán elektromos meghajtás lehetősége pedig a városhatárhoz érkezve sem vész el: a MINI Cooper S E Countryman ALL4 egészen 125 km/órás sebességig képes a zéró emissziójú mobilitásra, akár 40 kilométeren keresztül.

mini-cooper-s-e-coun-4

Az összkerékhajtású plug-in hibrid hajtásláncnak köszönhetően a vezetés élménye ráadásul az épített utakon túl is folytatódik. „A plug-in hibrid hajtáslánc tökéletesen illik az új MINI Countryman sokoldalú járműkarakteréhez, az intelligens összkerékhajtást ugyanis olyan rendhagyó elektromos meghajtás egészíti ki, amely nemcsak a nagyvárosokban, de a járatlan földutakon is zéró emissziójú mobilitást kínál, és ezzel egyedülálló a prémium kompakt szegmensben” – mondta Uwe Seitz, a MINI Cooper S E Countryman ALL4 projektmenedzsere.

mini-cooper-s-e-coun-5

mini-cooper-s-e-coun-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: