DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Ez aztán szteroidkúra volt a javából!

Egyelőre még csak 240 lóerős, de már készül a 310 lovas verzió a 3.0 literes, V6-os TDI aggregátból. Az pedig már szteroidkúra a javából!

volkswagentouaregwimmer04



A solingeni Wimmer RS műhely nem késekkel, hanem négykerekű járgányokkal foglalkozik, méghozzá igen-igen széles repertoárral. A chiptuningtól kezdve, az egyedi kipufogórendszerek tervezésén át, a veteránok restaurálásig bezárólag, nagyon sokszínű a német tuningműhely tevékenysége.

volkswagentouaregwimmer05

Ezúttal például a 3.0 literes V6-os TDI motorral hajtott Volkswagen Touareg számára kínálnak egy igen jelentős teljesítménynövelő kúrát, melynek első lépéseként a motorvezérlő elektronika optimalizálásával 240 lóerőt csiholnak ki a dízelmotorból. Ám a Wimmer nem elégszik meg ennyivel, már javában dolgozik a következő lépcsőfokon, melynek célja a 310 lóerős csúcsteljesítmény elérése. Erről majd később, addig ejtsünk szót inkább a saját fejlesztésű kipufogórendszerről, mely jellegzetesen mély morajlással ruházza fel a dízelmotort, és feltétlenül szót érdemel az állítható magasságú KW felfüggesztés is. Végül, de nem utolsósorban 21 colos BBS CH-R felniket kapott a német szabadidő-autó, rajtuk 295/35-ös gumikkal. Szép munka volt, fiúk!

volkswagentouaregwimmer01

volkswagentouaregwimmer02

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: