DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Jól áll neki a tuning - Larte Design Lexus LX

A luxusautók tuningolására specializálódott Larte Design ezúttal is csak a látványra gyúrt, a lemezek alatt rejtőző technika változatlan maradt.

lartedesignlexuslx02



A Toyota Land Cruiser V8-as bázisára épülő Lexus LX nem éppen mai gyerek. 2011-ben nyúltak hozzá utoljára a dizájnerek, ezzel pedig gyakorlatilag a japán luxusmárka legöregebb darabja. Ugyanakkor már csak méreténél fogva is nagyon népszerű, Oroszországba és Ukrajnába például még V8-as dízelmotorral is kínálják.

lartedesignlexuslx01

A német-amerikai Larte Design most egy új optikai csomagot fejlesztett hozzá, mely határozottan elegánsabbá varázsolja a „böhöm” nagy karosszériát. Pedig a változások nem túl jelentősek, a diszkrét első spoiler, az új lökhárító-betétek, illetve az új hátsó diffúzor alapvetően változtatja meg a SUV karakterét. Érdemes összehasonlítani a gyári modellel. Természetesen az ötküllős, fekete felnikészlet is tökéletesen passzol az összképhez. A Larte Design a 5.7 Literes V8-as motort békén hagyta, de a 388 lóerős Lexus LX így is 7,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. Kell ennél több?!

lartedesignlexuslx03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: