DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Csak semmi pánik, minden marad a régiben!

A megújult CLA New Yorkban, a CLA Shooting Brake Berlinben debütál majd, forgalmazásuk pedig a nyár közepén kezdődik meg Európában.

mercedesbenzclasb03



A CLA 2017-es kiadása pont olyan vonzó, mint eddig, igaz, sok eltérés nincs is a régi és az új változatok között. Aki fogékony a különbségekre, az azért biztosan észreveszi majd az új lökhárítókat, a módosított hűtőrácsot, valamint az áttervezett könnyűfém felniket és színpalettát, az akár 18 colos abroncsokon gördülő csillagos „limuzin” és „kombi” immár Cavansie Blue fényezéssel is megrendelhető. Emellett lehetősége lesz a vásárlóknak a LED High Performance fényszórókkal választani a CLA-jukat, melynek színhőmérséklete közelebb áll a nappali világossághoz.

mercedesbenzclasb02

Az utastérben szintén előnyben vannak a rejtvényfejtők, a tervezők új kárpitokkal, díszítő lehetőségekkel – például matt fekete kőris betét -, valamint 8 colos kijelzőn megjelenő infotainment rendszerrel kedveskednek az utasoknak, s egy kicsit átdolgozták a műszerfalat is. És körülbelül ennyi.

mercedesbenzcla2017

A motorpalettát kizárólag négyhengeres egységek adják, ám a paletta meglehetősen széles. Dízelfronton már csak az 1.5 literes (1461 cm3) és a 2.1 literes erőforrások közül válogathatnak az ügyfelek, előbbi 109, utóbbi 136 és 177 lóerős változatban is elérhető. A benzines erőforrások – a dízelekhez hasonlóan - kivétel nélkül turbósak, az 1.6 literes aggregát 122 és 156, a nagyobb, 2.0 literes 184, 211 és 218 lóerős kivitelben áll rendelkezésre. Plusz a CLA AMG kivitel, melyben a 1991 cm3-es erőmű 381 lóerő leadására képes. Utóbbival 4,1 másodperc alatt gyorsul a négyajtó kupé 0-ról 100 km/h-ra. Premier New Yorkban, március 23-án.

mercedesbenzclasb01

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: