Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
Autó

Hagyomány és innováció a'la Lamborghini

Ugyan esélytelen, hogy vegyünk egyet belőle, de legalább megmutatták az átlagembereknek, az autórajongóknak is Amborghini Centenariót Genfben.

lamborghinicentenario03

100 évvel ezelőtt született Ferruccio Lamborghini, aki hitt abban, hogy bármi megtörténhet, s megteremtette ezt a kivételes márkát. A Centenario LP770-4 az ő 100. születésnapja és szellemisége előtt tiszteleg, nem mellesleg pedig demonstrálja, hogy milyen potenciál rejtőzik még a Lamborghiniben.

lamborghinicentenario02

Elsősorban egy 770 lóerős V12-es erőforrás, melynek a segítségével 2,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, 23,5 másodperc alatt 0-ról 300 km/h-ra, a végsebessége pedig több mint 350 km/h. Ugyanakkor fékezni is nagyon tud, nemcsak száguldani: 30 méter kell neki, hogy 100 km/h-ról megálljon. A 12 hengeres mérnöki műremeket egy teljesen szénszálas karosszéria borítja, melynek súlya mindössze 1520 kilogramm, így a súly-lóerő arány 1,97 kg/LE.

lamborghinicentenario01

A rendkívül aerodinamikus forma mellett nagy tempónál előbújó hátsó szárny és hátsókerék-kormányzás növeli a Centenario stabilitását és mozgékonyságát, az utastérben pedig vadonatúj, érintőképernyős infotainment rendszer gondoskodik az utasok és az okostelefonok kiszolgálásáról. Rossz hír viszont a rajongóknak, hogy a Centenarió már az utolsó példány is elkelt, a jubileumi modellből 20 coupé és 20 roadster készül majd.

lamborghinicentenario04

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?