DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Nem magyar „vidékre” való...

A Cigarette Racing és a Mercedes-AMG közös munkája a világ egyik legerősebb nyitott hajójaként vonul be a "vízi" történelemkönyvekbe.

mercedesamgpowerboat02



A Cigarette Racing Team 1969 óta meghatározó tagja a nagy teljesítményű hajóépítő közösségnek, a 38-50 lábig (11,5-től 15 méterig) tartó méretosztályban. A Mercedes-AMG-vel sem most először működik együtt a legdrágább és leggyorsabb hajókat előállító vállalat, a partneri viszony 2007-ben kezdődött.

mercedesamgpowerboat05

A 41’ SD GT3 powerboatot a Mercedes-AMG GT versenyváltozata ihlette: a 41 láb (12,5 méter) hosszú hajó teste, illetve festése a német versenygépet idézi. A több mint 9000 kilogrammot nyomó motorcsónak mozgatásáról két Mercury Racing erőforrás gondoskodik, egyenként 1100 lóerős csúcsteljesítménnyel és több mint 160 km/h-s (korlátozott) végsebességgel. Ugyanakkor az utasok abszolút luxusatmoszférában érezhetik magukat, a padlót például teakfa, az üléseket pedig a tengeri körülményeket is jól viselő bőrkárpit borítja. A pilótafülke is a legmodernebb berendezésekkel van ellátva, ami a Cigarette Racing árképzését ismerve nem túl meglepő. A 41’ SD GT3 árcéduláján szereplő összeg ugyan a vevő igényeitől függ, de egy hasonló csónakért körülbelül 1.200.000 dollárt kell otthagyni a kasszánál.

mercedesamgpowerboat04

mercedesamgpowerboat

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: