DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
Egyéb

BMW M2 Coupe – BMW M Performance csomaggal

A BMW M Performance alkatrészek új szintre emelik a vezető és a BMW M2 Coupé közötti vérpezsdítő harmóniát.

bmwm2coupemperformance



A 370 lóerős BMW M2 Coupe nem akármilyen menetteljesítményekre képes (gyárilag). A legmodernebb M TwinPower Turbo technológiával dolgozó soros hathengeres benzinmotorjával és ideiglenes túltöltéssel akár 500 Nm-re növelhető csúcs forgatónyomatékával alig 4,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, miközben a hátsókerék-hajtásával és agilis vezethetőségével egyedülálló vezetési élményt nyújt a kategóriájában. Méltó ehhez a megjelenése is, ám 2016 márciusától a széleskörű BMW M Performance alkatrészek debütálásával még magasabb szintre lép a kis bajor kupé. A motorsport-ihlette kiegészítők az aerodinamika és az utastér versenysport-hangulata mellett a BMW M2 Coupé menettulajdonságait is fokozzák, a legmagasabb igényeket is kielégítve. Nézzük a részleteket!

bmwm2coupemperformance01

A BMW M2 Coupéhoz elérhető BMW M Performance alkatrészek optikai termékpalettáján számos, szénszálas műanyagból (CFRP) és szénszálból készült aerodinamikai elem megtalálható: az első lökhárító és az oldalsó küszöbök aljára tervezett toldatokat, a légterelő szárnyat, a hátsó diffúzort és a különleges visszapillantó-házakat egytől egyig úgy alakították ki a mérnökök, hogy azok tovább javítsák a kompakt sportautó légellenállási együtthatóját, miközben a modell dinamikus kiállását is erősítik. A látványt szintén szénszálas műanyagból készült visszapillantó tükrök, magasfényű feketére fényezett hűtőrács és oldalsó kopoltyúk teszik teljessé, utóbbiak a BMW M logó mellett a BMW M trikolor színeit viselik.

bmwm2coupemperformance05

Az intelligens szelepvezérlésű sport kipufogórendszer egyértelműen az egyik legizgalmasabb és leghangosabb opció: kétféle beállítási módban (Sport és Track) szólaltatja meg a motortérben dolgozó soros hathengeres erőforrást. A visszafogottabb „Sport” módot a hétköznapi autózás preferenciái szerint fejlesztették ki a mérnökök, egyszerre jellegzetes és erőteljes a hangzása. Extrém versenypályás használat esetén viszont a Track üzem gondoskodik arról, hogy a sofőr a lehető legélvezetesebben élje át a szédítő teljesítmény, a hajszálpontos agilitás és a tomboló hangorkán vérpezsdítő egységét. A Sport és a Track állás között Bluetooth-kapcsolatú távvezérléssel válthatnak a pilóták. Azonban nem csupán menet közben, de álló helyzetben is emeli a BMW M2 Coupé fényét a kipufogórendszer: a BMW M Performance logóval gravírozott hátsó kipufogódob alapesetben 80 milliméter átmérőjű végeket visel, amelyeket további alternatívaként 93 milliméter átmérőjű, BMW M logóval ellátott szénszálas végekre cserélhetnek a bajor gyártó ügyfelei.

bmwm2coupemperformance04

Az állítható sport futómű már nem a vezető fülére hat, viszont optimalizálja az úttartást és a modell vezethetőségét. Alapesetben 5 milliméterrel csökkenti a jármű hasmagasságát a széria kivitelhez képest, ám az állítható spirálrugók további 20 milliméteres intervallumban kínálnak „ültetési” lehetőséget. Sőt mi több, a lengéscsillapítók kirugózási karakterisztikája 16, berugózási erőssége pedig 12 fokozatban konfigurálható, s mint ilyen, a futómű beállítása a vezető legapróbb igényei szerint teljes mértékben személyre szabható. Ugyanakkor a BMW M2 Coupé lassulási képességét sport fékbetétek növelik.

bmwm2coupemperformance10

Természetesen a BMW M Performance tartozékokkal a kupé utastere is minden korábbinál sportosabbra varázsolható. A LED-optikás BMW M Performance küszöblécek például már közvetlenül az ajtók kinyitása után stílusos fogadtatásban részesítik az utasokat. Akárcsak a szőnyegek, amelyek a textilszálakból varrt felületnek és a gumírozott, csúszásmentes kialakításnak köszönhetően minden vezetési szituációban optimális tapadást nyújtanak. A rozsdamentes acélból készült pedálsor ugyancsak gumírozott betéteket kapott, hogy a vezető lábfeje még véletlenül se csússzon le a pedálokról.

bmwm2coupemperformance11

Opcióként Alcantara-borítású vagy egy digitális versenysport-kijelzővel ellátott sportkormány is rendelhető hozzá, a második esetben a felső karima közepén egy integrált kijelző mutatja többek között az egyes köridőket és az aktuális részidőket, valamint a hosszanti és az oldalirányú gyorsulás mértékét. A funkciók a hüvelykujj-idomokba rejtett gombokkal működtethetők. Nem mellékesen az optimális sebességváltásokra is figyelmeztet: a tökéletes váltás idejét két, egymás felé futó kétszínű LED-csík mutatja.

bmwm2coupemperformance12

A BMW M2 Coupéhoz választható BMW M Performance alkatrészek sorát az utastéri szénszálas kiegészítők zárják: a teljes középkonzol mellett a duplakuplungos automataváltó előválasztó karja és a kézifékkar is kérhető szénszálas kivitelben, továbbá Alcantara- és szénszál-borítású BMW M Performance utastéri betétek dobják fel a hangulatot.

bmwm2coupemperformance03

Röviden összefoglalva: a szénszálas optikai kiegészítők mellett intelligens szelepvezérléssel ellátott sport kipufogórendszer, versenypályára hangolható sport futómű, extrém terhelésbírású fékrendszer és motorsport-ihlette sportkormányok pezsdítik fel a hátsó kerékre továbbított 370 lóerő megzabolázásának élményét.

bmwm2coupemperformance06

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: