DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Rekordáron kelt el egy 1957-es Ferrari 335 S

Közel 10 milliárd forintot fizettek egy árverésen egy 1957-es Ferrari 335 Sport Scaglietti-ért, amellyel megdőlt a versenyautókra vonatkozó rekord. A gépet annak idején Sir Stirling Moss is vezette.

Pénteken, Párizsban rendezték azt az árverést, amelytől már előzetesen rekordra számítottak. Végül a szervezőknek nem is kellett csalódniuk, hiszen nem kevesebb, mint 32 millió euróért, azaz nagyjából 9,9 milliárd forintért kelt el egy 1957-es Ferrari 335 Sport Scaglietti.

Ferrari_rekord



Ennyit még soha nem fizettek ki egy versenyautóért: az eddigi csúcsot egy Ferrari 250 GTO tartotta, amelyet 28,5 millió euróért vásároltak meg két évvel ezelőtt.

Nem akármilyen gép egyébként a most elárverezett Ferrari 335 S: az olasz gyár mindössze négy ilyen típusú autót készített, ráadásul a modellt a kor akkori legnagyobb versenyzői vezethették. Elsőként az 1957-es sebringi 12 óráson, Peter Collins és Maurice Trintignant kezei között gurult pályára, majd Wolfgang von Trips ezzel lett második az 1957-es Mille Miglián.

Egy Le Mans-i körrekord is fűződik az autóhoz, míg Sir Stirling Moss, akit a legtöbben a legjobb olyan F1-es pilótának tartanak, aki soha nem nyert világbajnoki címet, ugyancsak ezzel a géppel nyerte meg az 1958-as Cuba Grand Prix-t.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: