Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
Autó

BMW M3/M4 Competition Package – Doppingkúra

2016 tavaszától széleskörű optikai, kényelmi és gyorsulási exkluzivitást kínáló teljesítménynövelő csomagot tesz elérhetővé ügyfelei számára a BMW M GmbH.

bmwm3m4cp

A BMW M3 limuzin, a BMW M4 Coupé és a BMW M4 Cabrio sportmodellek a nagyteljesítményű sportautók által képviselt tervezőmérnöki szaktudás és a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság tökéletes kombinációjának megtestesítői. 2016 tavaszától a BMW M GmbH mindhárom karosszéria-változathoz Competition Package névre keresztelt teljesítménynövelő csomagot tesz elérhetővé, még dinamikusabb motorkarakterisztikával, látványos optikai kiegészítőkkel és komfortnövelő opciókkal emelve új szintre a vezetés abszolút élményét. A széleskörű vezethetőségi finomhangoláson túl a Competition Package 14 kW / 19 lóerő teljesítmény-többletet varázsol elő a BMW M3 / M4 sportmodell-páros M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres erőforrásából, amelynek maximális teljesítménye így percenkénti 7 000-es főtengely-fordulatnál jelentkező 331 kW-ra / 450 lóerőre nő.

bmwm3m4cp02

A többlet-teljesítmény természetesen jobb menetdinamikát is eredményez. A Competition Package teljesítménynövelő csomagnak köszönhetően a BMW M3 limuzin és a BMW M4 Coupé 0,1 másodperccel gyorsabban, immáron kereken 4,0 másodperc alatt futja meg álló helyzetből a 100 km/órás sprintet a sportmodell-pároshoz opcionális extrafelszereltségként kínált hétsebességes duplakuplungos automataváltóval (M DCT) szerelve, míg a BMW M4 Cabrio modellnek ehhez 4,4 másodperc helyett csupán 4,3 másodpercre van szüksége.

bmwm3m4cp01

A Competition Package a 14 kW / 19 lóerő többlet-teljesítmény mellett új rugókkal, lengéscsillapítókkal és stabilizátorokkal kiegészített adaptív M futóművet is tartalmaz, amelyet minden részletében a megnövelt teljesítményhez igazítottak a mérnökök. A csomag részeként újrakonfigurálták a Comfort, a Sport és a Sport+ vezetési módokat, a hátsó tengelyre szerelt aktív M differenciálművet és a dinamikus menetstabilizáló rendszert (DSC – Dynamic Stability Control) is. A Competition Package kétségkívül leglátványosabb hozadékai a kovácsolt, géppel csiszolt, súly- és terhelés-optimalizált M könnyűfém keréktárcsák, amelyek elöl 9,0J x 20 collos méretben, míg hátul 10,0J x 20 collos méretben kerülnek az autó alá. A 666 M küllő-dizájnú felniken elöl 265/30 ZR20-as, hátul 285/30 ZR20-as gumiabroncsok feszülnek.

bmwm3m4cp03

A BMW M3 limuzin és a BMW M4 Coupé esetében a teljesítménynövelő csomag könnyűszerkezetes M kagylóüléseket is tartogat, amelyek extrém vezetési körülmények között tökéletes tartást, a hosszabb utazások alkalmával pedig kivételes kényelmet biztosítanak. A rendkívül sportos hangulatú utasteret BMW M-csíkozású biztonsági övek színesítik.

bmwm3m4cp04

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?