DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Aston Martin V12 Vantage S Q – Határok nélkül

Hűtőmaszkból előbújó rakétavetőre és hasonló ravasz trükkökre senki se számítson a Q részleg által átdolgozott Aston Martin V12 Vantage S-től. Ettől függetlenül a brit kocsi tulajdonosa garantáltan elégedett lesz kedvencével.

astonmartinv12vantagesq



A név kötelez. Vagyis a Q egy nagyon speciális részleg az Aston Martinon belül, tevékenységüknek csak a képzelet szab határt. Elképesztő szaktudásukat, mérhetetlen fantáziájukat kizárólag a vevők kiszolgálására fordítják, hogy mindenki a saját egyéniségéhez legjobban passzoló autó birtokosa lehessen. Mindezt klasszikus és különleges színek, finom anyagok és egyéni motívumok felhasználásával biztosítják, akár csak ezúttal a V12 Vantage S esetében.

astonmartinv12vantagesq04

Szóval, akinek nem elég különleges a fentebb említett V12 Vantage S, és úgy érzi, hogy az Aston Martin birtoklása ellenére sem vetekszik a sármja James Bondéval, az a Q részleghez fordulhat. Ők aztán úgy „megcsinálják” az autót, hogy csak na… meg, ahogy a képeken látszik.

astonmartinv12vantagesq03

Természetesen nem lépik át a jó ízlés határát, de számtalan egyedi részlettel a vevő igényeihez alakítják a kocsit. Ebben az esetben a „China Grey/szürke” fényezést piros karbonszálas kiegészítők díszítik, mind a lökhárítón, mind a gépháztetőn, aztán a sárvédőkbe vágott szellőzőnyílásokon és a diffúzoron… s még lehetne folytatni a sort. Természetesen az utastér sem maradt ki a jóból, itt szintén egyedi a kárpitozás, a karosszériával harmonizáló színek dominálnak. A motorház alatt viszont minden maradt a régiben, ami nem is baj, hiszen a 5.9 literes V12 erőforrás csúcsteljesítménye alapra is 573 lóerő. A brutális erő hétfokozatú, robotizált – Sportshift III - manuális váltón keresztül jut el a hátsó kerekekhez, illetve az aszfaltra, a menetteljesítmények pedig lélegzetelállítóak. Az elegáns megjelenésű sportkocsi 3,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 328 km/h. Ezek után pedig minek neki géppuska…

astonmartinv12vantagesq01

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: