DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

AC Schnitzer BMW X6 Falcon – Szépnek nem szép

Szépnek nem szép, menni viszont nagyon megy az AC Schnitzer által tuningolt BMW X6-os. A „Sólyom” az Essen Motor Show-n debütált.

bmwx6falconacschnitzer



Az X6-os külseje már alapra is megosztó, s az AC Schnitzer kiegészítőivel sem lett harmonikusabb a formája. Viszont kellően agresszív az X6 Falcon, s az új elemek – így a diffúzor, az első-hátsó lökhárító, valamint a csomagtérfedél végén trónoló szárny és az oldalsó szoknyák - aerodinamikai szempontból hasznosak. Az összképet a 22 colos, bicolor vagy antracit színű, duplaküllős könnyűfém felnik egészítik ki.

bmwx6falconacschnitzer01

A látványos megjelenés mellett jelentős teljesítménynövelést is kínál az AC Schnitzer az X6-os tulajdonosainak, mind a dízel, mind a benzines motorkínálatot jelentősen átdolgozza. A legerősebb X6M 4.4 literes V8-as motorját például 650 lóerősre „húzza fel”, de a leggyengébb dízel – 30d - is 309 lóerő leadására képes. Felár ellenében ültetett futóművet is választhatnak az X6-os BMW-hez, s mindezek mellett az utastér is kapott néhány extrát (alumínium pedálszett, szőnyeg, kulcstartó).

bmwx6falconacschnitzer02

bmwx6falconacschnitzer03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: