DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Az új Skoda Superb Combi: Startlövésre felkészülni!

Ismét új mércét állított fel a Skoda az új Superb típussal. Csupán néhány hónappal az új Superb limuzin bemutatása után októberben az új Skoda Superb Combi is piacra lép.

Az innovatív MQB-technológián alapulva a vonzó újdonság új mércét állít fel a szegmensében a térkínálat, a kényelem, a biztonság, a kapcsolódás és a környezetvédelem tekintetében. Az új Skoda Superb Combi a kategóriájának legnagyobb utas- és csomagterével rendelkezik. A teljes rakodási térfogata közel 2000 liter. 

Ugyanakkor a Skoda új, kifejező formatervezése egy érzelmekben gazdag és dinamikusan elegáns karosszériájú kombi autóvá avatja az új generációs modellt. Az új ŠKODA Superb Combi ezzel a jól sikerült, teljes körű csomaggal a funkcionalitás, az érzelmesség és az esztétika összjátékát nyújtja. 



„Az új Skoda Superb Combi modellel továbbfejlesztettük a Superb eddigi erősségeit, és ismét új mércét állítottunk fel a piaci versenyben. A Skoda tapasztalatát a kombik szegmensében az új jármű kifejező, dinamikus formatervezésével hangsúlyoztuk, illetve egészítettük ki.” – mondta Dr. Frank Welsch, a Skoda igazgatótanácsának műszaki fejlesztésért felelős igazgatója. „Az esztétika, a csúcstechnológia és a legmagasabb szintű praktikusság elegye kategóriájának kiemelkedő szereplőjévé teszi az új Superb Combi modellt. Az új zászlóshajóval új ügyfeleket vonzunk majd a márkánkhoz.” – tette hozzá Welsch. 

Az új Skoda Superb Combi a kategóriájának legjobb térkínálatát nyújtja. Az MQB-technológián alapulva tengelytávja 80 milliméterrel 2841 milliméterre nőtt, míg a nyomtáv elöl 1584, hátul pedig 1572 milliméterre szélesedett. Az eredmény: még tágasabb belsőtér. Az új modellben a vezetőnek és utasának könyökmagasságban 39 milliméterrel nagyobb tér jut, mint korábban. A fejtér elöl 995, hátul 1001 milliméter – több, mint a szegmens bármely más típusában. Hátul a lábtér 157 milliméter – körülbelül kétszer annyi, mint a következő legjobb versenytársban. Hátul 70 milliméterrel nőtt a könyökmagasságban mért szélesség. A csomagtér térfogata szintén a kategória legjobb értékét képviseli: 660 liter, ami 27 literrel nagyobb az elődmodelléhez képest. Ledöntött hátsó üléstámlákkal a tágas óriás igen lenyűgöző, 1950 literes csomagteret kínál. Ezáltal a Skoda Superb Combi olyan értékeket vonultat fel, amelyeket csak a felső középkategória típusai érnek el. 

Az új Skoda Superb Combi új, izgalmas formatervezése erőteljes kiállást nyújt a járműnek. Az új modell minden eddiginél szenvedélyesebb, korszerűbb és érzelmekben gazdagabb. Aligha akad még egy középkategóriájú kombi, amelynek annyira dinamikusan elegáns a megjelenése, mint a Skoda új zászlóshajójáé. 

A forma megalkotásában is központi szerepet játszott az MQB alkalmazása: a hosszabb tengelytáv, a rövidebb első túlnyúlás és a szélesebb nyomtáv kiegyensúlyozott arányokat biztosít és a jármű rendkívül dinamikus, illetve sportos benyomását kelti. A jármű megnövelt hossza, a nagy tengelytávolság, a rövidebb első túlnyúlás, a lendületes tetővonal és az erősen döntött hátsó szélvédő együttese révén a jármű körvonala stilisztikailag kikezdhetetlen, tökéletes egységként jelenik meg. Az autó eleje és hátulja pedig kifejező, illetve egyedien karakteres. 

Az új Skoda Superb Combi a nagyobb járműkategóriákból származó új vezetéstámogató rendszerek egész sorát kínálja, amelyek fokozzák a biztonságot, a környezetvédelmi jellemzőket és a kényelmet. Ahogyan a Superb limuzin, úgy az új Superb Combi is megkapta a Dynamic Chassis Control (DCC) adaptív lengéscsillapítás-szabályzást. Az új modell az új, Euro 6-os motoroknak köszönhetően erősebb, ugyanakkor akár 30 százalékkal takarékosabb elődjénél. Új minőségi szintre emelkedtek  az infotainment rendszerek is: az információs és szórakoztató rendszerek legújabb generációja SmartLinken keresztül automatikusan csatlakozik minden szabványos okostelefonhoz (MirrorLinkTM, Apple CarPlay és Android Auto szabvány szerint, feltéve, hogy azok az adott országban elérhetőek). Az opcionális nagysebességű internetkapcsolat kerekeken guruló Skoda hotspot ponttá teszi az új Superb Combi modellt.  

Az új Skoda Superb Combi szeptemberben, Frankfurtban, a 66. IAA nemzetközi autókiállításon áll majd először a nagyközönség elé. Még ebben a hónapban bevezetik az első piacokra az új modellt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: