DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Túraautó

Két túraautós mesterséges kómában a tömegbukás után

Nagy baleset történt a brit túraautó-bajnokság időmérőjén Croftban: 12 autó csúszott ki. Sajnos nem sikerült mindenkinek épségben távoznia, két versenyző súlyos állapotban van.

A BTCC szombati időmérője eleve trükkös körülmények között, esőben zajlott a crofti pályán, miután azonban Luke Davenport Ford Focusával balesetet szenvedett, folyadék is került a pályára. 11 másik versenyző csúszott ki a helyszínen. A legnagyobb sérülést Davenport és Jeff Smith autója szenvedte el, a két versenyzőt a beavatkozóknak kellett kivágni a roncsokból. A pilótákat az orvosi központba vitték, ahol stabilizálták állapotukat, majd a middlesborough-i kórházba szállították át őket.

A két brit versenyző nincs életveszélyben, állapotuk azonban súlyos. Számos sérülést és törést szenvedtek el, ezért mindketten mesterséges kómába kerültek. A BTCC-t szervező TOCA a következő közleményt adta ki:

„Luke Davenport jelenleg intenzív ápolás alatt áll mesterséges kómában, súlyos, de stabil állapotban van. Többszörös mellkasi sérülést, tüdőkárosodást, jobb lábtörést, medencetörést, jobb kartörést és agyrázkódást szenvedett. Jeff Smith jelenleg intenzív ápolás alatt áll mesterséges kómában, súlyos, de stabil állapotban van. Többszörös mellkasi sérülést, átfogó vállsérülést, bal kartörést és agyrázkódást szenvedett.”

A balesetnek egy harmadik sérültje is volt, az ír Aron Taylor-Smith, aki szintén agyrázkódást szenvedett, de segítséggel ki tudott szállni autójából. Lábtöréssel ugyancsak kórházba szállították, a hétvégi versenyeken nem vehet részt.

Frissítve: Egy helyesbítés szerint Jeff Smith nem került mesterséges kómába, állapota súlyos, de stabil.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: