DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda

Összefogás a Hungaroringen megsérült sportbíróért

A Német Túraautó-bajnokság idén júniusban megrendezett hungaroringi fordulója örökre megváltoztatta a hétvége során önkéntesként ténykedő László Attila életét. Az Autósport és Formula Magazin, valamint Magyarország legjobb autóversenyzői különleges relikviák elárverezésével segítik szerencsétlenül járt sporttársukat.

Az autósportok szerelmesei közül sokan emlékezhetnek arra, ami idén június 3-án történt a Hungaroringen. A DTM vasárnapi versenyének elején hirtelen nyári eső zúdult a pályára, így a versenyzők esőgumikra váltottak. Lucas Auer, a Mercedes pilótája a bokszutcában, kerékcserére bekanyarodva megcsúszott és a garázsnak csapódott, elütve az ott álló két pályabírót. A tv-közvetítésben is látható volt, hogy az egyik pályabíró súlyosan megsérült, és végül mentőhelikopterrel kellett elszállítani.

7bpwcwp3w4wuoqh8079q_lg



A súlyos sérült László Attila volt, akinek a baleset következtében sajnos bal lábát térd alatt amputálni kellett. A kisgyermekes apukához azóta számos segítség, felajánlás is érkezett (elsőként a Sixt Magyarországtól egy automataváltós autó), s ebbe a sorba csatlakozott magazinunk és több neves magyar autóversenyző is.

László Attila meghívást kapott a december 6-án lapunk által megrendezett TOP50 magyar autóversenyző gálára is, ahol különdíjjal jutalmaztuk az autósportért végzett munkájáért. Ezen felül a pilóták különféle relikviákat, versenyzői holmikat ajánlottak fel a szerencsétlenül járt sportbíró megsegítésére. Ezeket a tárgyakat a következő hetekben weboldalunkon, a formula.hu-n fogjuk elárverezni olvasóink között, a bevételeket pedig teljes egészében eljuttatjuk László Attilának.

Az MNASZ sportbírói is kiálltak az ügy mellett, ők a Te is Segíthetsz! Támogató Alapítvánnyal együtt kezdtek adománygyűjtésbe. A lent látható számlaszámon fogadják a felajánlásokat, amelyek szintén az utolsó forintig eljutnak a sérült sportbíróhoz. Idei ranglistánk harmadik helyezettje, Tassi Attila a gálánkon jelentette be 50 000 forintos felajánlását.

„Szeretném megköszönni a formula.hu-nak és a magazinnak a meghívást az idei TOP50 magyar autóversenyző gálaestre, amelyen ’Az Autósportért’ különdíjjal díjaztak” – írta László Attila. „Külön szeretném megköszönni a kezdeményezést is, amely keretein belül felkérték a díjazott versenyzőket, hogy ajánljanak fel relikviákat árverezésre, és az abból befolyt összeget a szervező a Te is Segíthetsz! Támogató Alapítvány által számomra nyitott számlára juttatja majd el.”

 

A Te is Segíthetsz! Támogató Alapítvány számlaszáma:

Raiffeisen Bank
Te is Segíthetsz! Támogató Alapítvány
12001008-01632015-00300007
Nemzetközi számlaszám:
HU 5512 0010 0801 6320 1500 3000 07

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: