DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 9. csütörtök
Nyereményjáték

A virtuális sport is izgalmas fogadási lehetőség lehet

Az online játékvilág népszerűségével, fejlődésével a virtuális sportok népszerűsége is megnőtt. Ezek olyan elektronikus játékok, amelyeket online játszhatják ismerősök, vagy a világ különböző pontjain élő játékosok.

Az első virtuális sport játékok még a távoli 1960-as években jelentek meg, ez a baseball korai online változata volt, amelyek egy John Burgeson nevű fejlesztő kódolt egy IBM 1620 típusú számítógépre. Ebben a játékban két csapat játszhatott egymás ellen, véletlenszám-generátor és a valódi játékos statisztika felhasználásával.   

Tehát, a virtuális sport olyan szimulált sportesemény, amely valódi eseményeken és ismert sportolókon alapszik, a játékmenetek szimulálását pedig egy algoritmus végzi.Világszerte és Magyarországon is nagyon népszerűek a virtuális sportesemények. Ezt a trendet követve, 2020 augusztusa óta a Szerencsejáték Zrt. is lehetővé teszi a sportfogadást a virtuális eseményekre vonatkozóak. A cég adatai szerint a nagyjából 50 sportágból álló virtuális fogadások a hatodik legnépszerűbb fogadási piacnak számítanak Magyarországon. 

Forma-1 virtuálisan

Magyarországon a legnépszerűbb virtuális sport a foci, amelynek keretében elérhetjük a nemzetközi versenyek és az olyan népszerű nemzeti bajnokságok, mint az angol, a német vagy a spanyol liga versenyeinek virtuális változatát is. A virtuális kosárlabda hasonlóan működik, mint az NBA, van egy bajnoki ranglista és egy virtuális bajnokság, alapszakaszból és rájátszásból áll a verseny. 

A virtuális sportok között megtalálhatók az olyan motoros sportok, mint a NASCAR vagy a rally-versenyek, de létezik tenisz, sőt vannak küzdősportok is virtuális formában. Ha pedig motorsportokról beszélünk, nem hagyhatjuk ki a Forma-1-et se.

A Formula 1 Esport Series nevet viselő játék nem más, mint egy szoftveres játék, amelynek népszerűsítője a hivatalos Forma-1. Ez a játék 2017-ben jött létre, az eredeti célja az volt, hogy a virtuális világban való megjelenéssel növelje az utazó cirkusz népszerűségét. A következő évben már számos hivatalos Forma-1 istálló csatlakozott az online versenyhez is. 

Aztán, amikor elérkezett a 2020-as év, amikor a lezárások miatt futamok se voltak, kitalálták a Virtuális Nagydíj versenysorozatot. Ebben nem csak aktív és korábbi Forma 1-es versenyzők vettek részt, de számos ismert személyiség és sportoló is. Az idei verseny is már javában tart, számos fogadási oldalon tudsz fogadni a futamokra.

Ami az elérhető virtuális fogadási piacokat illeti, azok szinte teljes egészében megegyeznek a fizikailag is lebonyolított sportversenyek fogadásaival. Így lehet fogadni a végkimenetelre, győztesre, vesztesre és elérhető a népszerű outright lehetőség is, ami azt jelenti, hogy egy-egy bajnokság vagy versenysorozat végső győztesére is fogadhatsz. 

Egyszóval, választék van bőven. Ha szeretnéd kipróbálni ezt az új fogadási lehetőséget, erre számos lehetőséged van, a virtuális sportversenyek is számos izgalmat hoznak magukkal, tekintve, hogy a végkimenetelről egy véletlenszám-generátor gondoskodik. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: