DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 24. péntek
Nyereményjáték

A Forma-1 2023-ban visszatér Las Vegasba

A korábbi Las Vegas Grand Prix futamok mindegyike a Caesars Palace versenypályáján zajlott, ám az új futamokra immáron a város híres Main Strip főutcáján kerül majd sor.

Egy 2023. novemberében kezdődő tízéves szerződés keretében a Forma-1 1982 óta először tér vissza a csodálatos Las Vegasba.

A Grand Prix itt éjszaka, a póker leghíresebb helyszínei mellett, egy 6,1 km-es pályán fut majd végig Las Vegasban. A futam maga 50 körből áll, mely során a pilóták akár 212 mph sebességgel dübörögnek majd végig.

Az évtizedre szóló megállapodás a híresztelések szerint lenyűgöző 1 milliárd fontot ér az F1 számára, és ezzel a sportág történetének legnagyobb üzletét jelenti.

A Forma-1 már régóta próbál betörni az USA piacára, és a Las Vegas Grand Prix a harmadik rendszeres futam lesz, amely amerikai földön zajlik majd. A Miami Grand Prix az F1 versenyszezon legújabb állomásaként 2022. májusában debütál, míg az Austin, Texas Grand Prix futamra októberben kerül majd sor.

vegas 

A Forma-1-es pilóták és a póker

A másik ikonikus esemény, amely visszatér Las Vegasba, az a 2022-es World Series of Poker. Noha valójában sosem hagyta el a Bűnök városát, a világ legnagyobb pókerfesztiválja visszatér a gyökereihez, azaz a Bally's Las Vegas asztalaihoz (hamarosan már új nevén lesz ismert: The Horseshoe Casino).

Bár nem valószínű, hogy bármelyik Forma-1-es pilóta jelen lesz a pókerversenyen, azért akad néhány megszállott, aki szereti a pókerasztaloknál is próbára tenni tehetségét. Lewis Hamilton 2020-ban például boxkiállást hajtott végre a GGPoker-nél, míg a nemrégiben visszavonult Kimi Raikonnent a Wolfgang Poker vlog-jaiban látták felbukkanni.

Talán nem is oly meglepő, hogy egy maroknyi Forma 1-es pilóta adrenalin iránti igényét rendszeres pókerjátékkal elégíti ki. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: