DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 5. péntek
Motor

Farkas Kevin bravúros pontszerzése Assenben

A H-Moto UNI Győr Team 17 éves motorosának az alaposan elrontott időmérőt követően sikerült a pontszerzők közé verekednie magát az első futamon.

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak a H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült, hiszen a Northen Talent Cup sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin is csatlakozott a csapathoz, aki a Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottja, azaz kizárólag a felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálnia. A 17 éves Farkas Kevin idén a juniorok között húzza a gázt, és a negyedik versenyhétvégéjét teljesítette a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup mezőnyében. Előzőleg Mugellóban nem jött össze a várt nagy kiugrás: a gyengébb időmérős szereplés miatt a 24. rajthelyről indulva előbb a 17., majd a 18. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

2024-07-02-Farkas_Kevin-Assen_2



Assenben végig úgy tűnt, hogy egy hullámvasúton ül Kevin, ugyanis egy elrontott felmenetelt egy remeklés követett egészen péntektől vasárnapig. Az első szabadedzést elrontotta, majd a másodikon már megvillant, hiszen a 14. időt motorozta, amire lehetett volna építeni. Ám jött az időmérő, ahol akkorát hibázott, hogy a stewardok – nyolc másik társával együtt – egy úgynevezett hosszú körös büntetésre ítélték a 19. rajthelyet megszerző motorost. Kevin kifejezetten jól rajtolt, az élmezőnnyel haladt, ám eltaktikázta a büntetést – egy körrel később teljesítette, mint a többiek – így visszaesett, ám jó tempót motorozva és az utolsó körös előzésének köszönhetően mégis odaért a pontszerző 15. helyre. Vasárnap ismét esélye volt az utolsó pontszerző helyek egyikére, ám ezúttal az utolsó körben történt incidens miatt a 19. helyen zárt.

2024-07-02-Farkas_Kevin-Assen_1

„Egyáltalán nem indult fényesen a hétvégém, ráadásul amikor már azt hittem, kijöttem a gödörből, újabb hibát követtem el. Az első szabadedzésen és az időmérőn nagyot hibáztam, utóbbiban ráadásul akkorát, hogy a versenybírók meg is büntettek. Ugyan a mezőny második feléből kellett elrajtolnom, de remekül kaptam el a rajtot, így ott motoroztam az élmezőny végén. Ekkor sajnos eltaktikáztam a hosszú körös büntetésem letöltését, így a végén csak hatalmas mentéssel sikerült pontszerzőként zárnom. Vasárnap nem nekem jött ki jól az utolsó körös csetepaté, így a 19. helyen zártam. Most lesz egy kis időm pihenni, feltöltődni, hogy az augusztus közepén rendezendő folytatásban a lehető legjobb formában térjek vissza” – jelentette ki a HMA versenyzője, Farkas Kevin, aki összetettben 6 pontjával a 21. helyen várja a folytatást.

2024-07-02-Farkas_Kevin-Assen_3

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: