DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Motor

Kecskés Bence sporttörténeti mérföldkőhöz ért a magyar gyorsasági motorozásban

Az NTR Team fiatal tehetsége október elején szabadkártyával indul a FIM JuniorGP világbajnokság aragóni fordulójának Európa-bajnoki betétfutamán.

Kecskés Gábor Bence egészen fiatalon, 6 éves korában ült először motorra, 9 éves kora óta pedig versenyszerűen űzi a sportágat. A Magyar Gyorsasági Utánpótlás Bajnokság kihívásai után egy méltán híres olasz alakulatnál, az RXP szárnyai alatt, közösen a Paolo Simoncelli által vezetett Sic58 Junior Squadra Corsénál pallérozódott. Az évek alatt rengeteget tanult az olaszországi CIV bajnokságban, ahol sokszor közel 30 pilóta állt rajthoz, kiemelkedő sikereket is elérve. Korábbi csapatfőnöke – Luca Pasini – szerint Bencéből kimagaslóan jó pilóta vált és tudását meg kell mutatnia magasabb kategóriákban is. Ezt a rátermettségét pár éve a hazai és nemzetközi sorozatok versenyein is eredményesen bizonyítja.

Copa-Espana_Valencia_Domingo_2023-3



2023-ban közel 17 évesen a fiatal magyar motoros családjával együtt úgy döntött, hogy a sport területén országot és csapatot vált. Az MDR Competicion Teammel a népes spanyol kupasorozatban méretteti meg magát. Mindezt kimagasló eredménnyel teszi eddig, ugyanis a színvonalas bajnokság összetett 3. helyén áll. Ez a teljesítmény már önmagában is tiszteletre méltó, mert a spanyol versenyzők mindig erős képzést kapnak, az eredmények igazolják a sok befektetett energiát. A felkészülésben Szalai Borbála, a Le Mental szakembere segítette Bencét.

A szomorú magyar valósághoz hozzátartozik, hogy ezt a kiemelkedő eredményt Bence és családja rengeteg lemondással, áldozattal és küzdelemmel ugyan, de önerőből érte el, semmilyen külső támogatást nem kaptak. De ő büszkén fogja képviselni kis hazánkat.

Copa_Sabado_600_2023_-42

Kecskés Bence egyik, ha nem a legsikeresebb szezonja lehet az idei, azonban ő nem elégszik meg ennyivel és emelni szeretne a téten! Mégpedig magyar gyorsasági motorozásban tesz le egy méretes sporttörténeti mérföldkövet azzal, hogy első magyarként indul a JuniorGP aragóni fordulójának STK 600 kategóriájában. Erről a kategóriáról azt kell tudni, hogy Európa-szerte a legjobb versenyzők érkeznek ebbe a versenysorozatba. A világbajnokság közvetlen előszobájaként számon tartott széria utolsó előtti fordulójára október 5-8. kerül sor. Bence pedig egyedüli és első magyarként ott lesz és eredményesen szeretne szerepelni a mezőnyben. A hétvégi futam élőben megtekinthető a sorozat Youtube-csatornáján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: