DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Teljesítette első tesztjét EWC-csapatával Kovács Bálint

Idén immár teljes szezont fog futni a motoros Endurance-világbajnokságon a H-Moto Team versenyzője, aki hat napon át gyakorolt a Maco Racinggel.

Úgy tűnik, 2023 a szerencse éve lehet Kovács Bálintnak. A H-Moto Team versenyzője pár hete kapott gyári szerződést az Alpha BMW-től, és a tavalyi bajnokság legjobb csapatával természetesen az IDM Superbike kategóriájában a dobogós helyekért szeretne küzdeni, illetve a TOP5-ben akar végezni. Emellett az is kiderült néhány hete, hogy a királykategóriában a Maco Racing Team színeiben fix versenyzőként valamennyi futamon rajthoz állhat az Endurance-világbajnokságon, ahol csak a csapat elindul.

A 21 éves versenyző számára nem lesz ismeretlen sem a szlovák csapat, sem pedig az EWC, hiszen tavaly három 24 órás viadalon is részt vett, a belgiumi Spában az 5., míg a franciaországi Bol’d’Or-n már a Maco Racing pilótájaként a 6. helyen végzett. Bálint úgy véli, ez a közös munka alapozta meg azt, hogy idén már nem kölcsönben, hanem fix versenyzői szerződéssel várhatja a vb-futamokat.

AL4_6062



Bálint már túl van azóta az első komoly teszten is, hiszen a csapat Yamahájával négy napon keresztül Almeirában, míg további kettőn Valenciában rótta a köröket. A 21 éves versenyző szerint ez a rengeteg pályán eltöltött idő, a sok tesztkilométer nagyon hasznos lesz a számára.

„Noha tavaly már versenyeztem a Maco színeiben, mégis ez a teszt volt az az alkalom, amikor sikerült tökéletesen összeszoknom a csapattal. Sokat haladtunk a beállítások terén, ráadásul Valenciában Moto2-es és a Superbike-világbajnokságon induló motorosokkal róhattam a köröket, így a tempóm is megfelelő volt. Volt egy esős nap is, amikor kipróbáltunk pár vizes beállítást. Régen motoroztam esőben, ennek ellenére nagyon jól éreztem magam” – jelentette ki Kovács Bálint.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: