DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

A Dunlop család harmadik tagjával végzett a versenyzés

William Dunlop szombaton életét veszítette egy írországi közúti motorverseny edzésén. TT-legenda nagybátyja és apja a múltban szintén tragikus baleset áldozata lett.

Az írországi Skerries 100 közúti motorverseny szervezői közleményben tudatták szombat este, hogy William Dunlop életét veszítette a sérülések következtében, melyeket július 7-i balesete során szenvedett. A 32 éves Dunlop balesete a verseny edzése közben, a pálya Sam’s Tunnel szakaszán történt.

A közúti versenyzésben legendás Dunlop család tagja a nemzeti szintű megmérettetésen tért vissza, miután a 2018-as Man-szigeti TT-t kihagyta. Ezt a döntést eleinte sérülésével indokolta, majd azzal, hogy párjával akart maradni, mivel bizonytalanság merült fel meg nem született gyermekük egészségi állapota miatt.



William Dunlop 2000-ben kezdte motorversenyző karrierjét, Írországban 108 győzelmet szerzett közúti versenyeken. A North West 200-at négyszer, az Ulster Grand Prix-t hétszer nyerte meg, a Man-szigeti TT-n pedig öt dobogós helyezést szerzett.

A rendkívül veszélyes közúti motorversenyek ikonikus neve a Dunlop. Joey Dunlop, az elhunyt nagybátyja 26 győzelemmel a TT történetének legsikeresebb versenyzője. 2000-ben, egy észtországi versenyen veszítette életét. Robert Dunlop – William apja – ötször nyert TT-t, 2008-ban azonban őt is pályán, a North West 200-on érte utol a halál. William öccse, Michael Dunlop 18 győzelmével a Man-szigeti TT harmadik legeredményesebb motorosa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: