DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

A Man-szigeti TT után tér vissza a Moto3-ba a brit pilóta

Danny Webb néhány éve került ki a gyorsasági motoros világbajnokság körforgásából. Azóta az utcai versenyzés világában próbált szerencsét: nemrég rajthoz állt a Man-szigeti TT-n is.

A brit versenyző Assenben azonban újra ott lesz a mezőnyben: a 26 éves pilóta Karel Hanikát váltja a Platinum-Bay Real Estate Mahindrájának nyergében.

A Platinum-Bay Real Estate alakulata Darryn Binderrel és Karel Hanikával vágott neki a 2016-os Moto3-as világbajnoki évadnak. A páros egyelőre nem tudta megváltani a világot a Mahindrákkal: egyedül az összetettbeli éllovas Brad Binder öccse tudott pontot szerezni a Katalán Nagydíjon elért 12. helyének köszönhetően. Cseh társa ellenben borzalmas idényt futott eddig, éppen ezért a csapat úgy döntött, hogy a június végén esedékes asseni viadal előtt leváltja a számos bukást is bemutató pilótát.

A helyén pedig egy régi ismerős fog feltűnni a Mahindrát a tél folyamán tesztelő Danny Webb személyében. A brit még 2007-ben, Talmácsi Gábor vb-címének évében debütált a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentis kategóriájában, amelynek hosszú éveken keresztül a tagja volt. Dobogós helyezést ugyan nem szerzett, de rendszeres pontszerzőnek számított, ráadásul az ő nevéhez fűződik a géposztály történetének utolsó rajtelsősége is még 2011-ből, Valenciából.

webb_man



A Moto3-má alakult kategóriában másfél szezont húzott le, mielőtt elküldték az Ambrogio Racingtől. Utána a Supersport vb mezőnyében próbált szerencsét, az utóbbi két és fél esztendőben azonban az utcai versenyek világa felé fordult: többek között a nemrég véget ért Man-szigeti TT-n is rajthoz állt idén. Webb szerint azonban már a Katalán Nagydíj előtt megállapodott új csapatával, amelynek színeiben Hollandiában tér majd vissza a Moto3-ba. Érdekesség, hogy a brit annak idején még Brad Bindernek is volt a csapattársa, most pedig a dél-afrikai pilóta öccsének oldalán fog szerepelni. Az 1991-es születésű versenyző így nyilatkozott a visszatérésről:

„Teljesen másképp fogok most hozzáállni a versenyekhez. Nem fogok akkora nyomást helyezni magamra, mint korábban, ami pozitívum. Sokkal kevésbé ijesztő úgy visszatérni a nagydíjversenyzés világába, hogy előtte még a TT-n álltam rajthoz” – idézi szavait a Courier.co.uk hírportál. „Sokkal többet tudok most már arról, mire képes egy motor. Nagyon sokat tanultam az előző években. Rengeteg többféle géppel mentem, amelyek mind más-más érzetet adtak” – fogalmazott Webb, aki szerint a téli teszteknek köszönhetően jól be tudja majd állítani a Mahindrát. A brit hozzátette: „Nem hiszem, hogy a közelmúltban bárki is egyenesen a TT-ről érkezett volna meg egy nagydíjra. Ez egy újabb jó dolog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: