DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
12:42

Fernando Alonso a nyári szünetben betöltötte a 43-at, ezzel 1976 óta mindössze a második versenyző lesz Michael Schumacher után, aki ebben az életkorban is rajthoz áll még az F1-ben!

Ezzel átmenetileg megköszönjük a figyelmet, de délután ismét élőzünk majd a második edzésről, addig pedig olvassátok a hétvége legfontosabb híreit a Formulán!

Így is van, Verstappen pár másodpercig az élre áll, de Norris gyorsan odavág még két tizedet, és ezzel itt a vége. Mutatjuk a végeredményt.

És itt a kockás zászló, de a köröket még be lehet fejezni, és nagyon úgy fest, hogy Verstappen és Norris is megjavítja az eddigi legjobb kört.

A tavaly a második sorból rajtoló Albon ismét remekel, a szárazpályás körei partiban vannak a Mercedesszel és a McLarennel.

Egyelőre a McLarenek és a Mercedesek diktálják a tempót, Verstappen ott van a környéken, Perez viszont sehol.

Folyamatosan javulnak az idők, az ítéletidőt átvészelő nézők most legalább kapnak némi látványosságot.

Alonso és Russell is slickeken. És működnek azok a slickek, Norris és Piastri az első szektorban egy másodpercet javít az eddigi legjobb időn. A másodikban Norris még egyet.

És ennek is eljött az ideje: a két McLaren 12 perccel a vége előtt a pályán slickeken.

Folyamatosan javulnak a körülmények, Robert Svarcman jön fel a harmadik helyre a Stake-kel. Kickkel. Sauberrel.

Igen. Ez a Tarzan:

Perez, Sainz is követik a jó példát a célegyenes végi féktávon, a Tarzan kanyarban. Szubjektív vélemény, de aligha van menőbb kanyarnév az F1-es naptárban!

Hülkenberg valószínűleg mesélt Gaslynak a kiváló zandvoorti menekülőutakról, így aztán a francia is kipróbált egyet.

Tsunoda is teljesített egy installációs kört, ezzel már mind a 20-an aktívan részt vettek a szabadedzésen. 24 perc van még hátra.

Verstappen másodjára már az élre állt bő 3 másodperces előnnyel, Russell pedig az övére is rápakolt. Ez már egyértelműen az interek "birodalma".

Verstappen nagyon gyors volt az intereken, másodperceket vert Leclerc-re – aztán viszont megforgott.

Régi barátja, Ocon követi a példáját.

A legbátrabb (vagy legvakmerőbb?) férfit Max Verstappennek hívják: ő az első, aki felteszi az intereket.

Kisüt a nap, Sergio Perez pedig először visz pályára egy Red Bullt a hétvégén!

Továbbra is a teljes esős gumin mindenki, túl vizes a pálya az interekhez. Legalább látjuk munkában ezeket a gumikat is, hiszen ismerjük be, erre ritkán van példa...

Most viszont a német nem kolbászol, hanem gyorskört fut, és megközelíti Leclerc-t.

Miközben a hihetetlen Hülk egy harmadik kirándulást is tett a pálya szélére, egyre többen bátorkodnak kihajtani a bokszból, így például Russell és Norris is.

Hülkenberg egy újabb kavicságyba kukkantott be, barátkozik a körülményekkel. Jól is teszi, hiszen az időmérőn is könnyen lehet hasonló a helyzet...

És megvan az első gyorskör! Leclerc 1:26,530-at fut a kék oldalfalú Pirelliken.

Meg mernénk esküdni, hogy az imént egy magán könnyítő rajongót mutattak a közvetítésben. A rendező is ráér...!

Kevin Magnussen azzal tölti az idejét, hogy a vendégeknek mutogatja a kormány működését. De nagyon ráérünk egy szabadedzés közben...

Három újabb bátor férfi: Sargeant, Leclerc és Albon a pályán!

Összesen hat versenyző merészkedett ki a pályára eddig, de most ismét a bokszban mindenki.

Idén először pályán F1-es hétvégén Robert Svarcman! Az izraeli-orosz versenyző az ezen a héten éppen Kick névre hallgató Sauber színeiben vesz részt az első edzésen.

Nico Hülkenberg volt az első, aki elhagyta a pályát, de ha ilyen buzgón próbálkoznak majd a versenyzők az esőben, gyanús, hogy nem ő lesz az utolsó.

Szóval az idő rettenetes, méghozzá nemcsak az eső miatt, hanem azért is, mert hatalmas szél fúj, a széllökések akár 70-80 kilométer per órásak is lehetnek.

Elkezdődött az edzés, és Pierre Gasly már is rácáfol pesszimizmusunkra, hiszen kimerészkedik a vizes pályára.

Szeretettel köszöntünk mindenkit a szünet utáni első élő közvetítésünkben, jó kérdés, hogy mikor látunk versenyzőt a pályán, ha egyáltalán látunk.

Véget ért a nyár, Hollandiában legalábbis mindenképpen. Iszonyatos időjárás fogadta a mezőnyt Zandvoortban!