DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
13:59

Bearman a gyorskörén egy tizeden belül zár Magnussenhez képest. Szép!

Ez volt a Magyar Nagydíj 1. szabadedzése, köszönjük szépen a figyelmet! Ma még jelentkezünk élő közvetítéssel a 17 órakor kezdődő második edzésről – előtte és utána pedig minden más érdekességet is megtaláltok nálunk egyenesen a helyszínről!

És közben leintették az első edzést, mutatjuk az eredményt.

Az etaphosszúságokat illetően ki kell emelnünk Bottas és Sargeant lágygumis 15 körét, valamint a mercedesek közepesen futott 22-23 körét- Lerclerc szintén 22-t ment a keményen.

Néhány perccel ezelőtt George Russell tett egy csípős megjegyzést Esteban Oconra: a francia – legalábbis szerinte – védekezett. Egy szabadedzésen.

Az edzés elején Bottas kavirnyászott ott a nagycsapatok között a köridőtáblán, most pedig Zhou van ott. A kínai az ötödik helyen áll többek között a két McLarent megelőzve. És valószínűleg már ott is marad, nem sok esélyt látni arra, hogy bárki javítana a hátralévő percekben.

Tíz percen belül járunk, Leclerc 21 kört tett meg ma, a második véglet pedig az autóját megkárosító Alex Albon.

Verstappen a második, aki 1:18-as kört futott, méghozzá egy második szett lágyon. A Red Bullok csak a piros Pirelliket használták az edzésen.

Egy érdekes kimutatás: miközben Leclerc 2 tizeddel volt gyorsabb Norrisnál, az egyenesekben közel négy tized volt az előnye. Ebből az is kiderül, hogy a kanyarokban melyik autó a gyorsabb...

Sainz! 1:18,713-mal megfutja a hétvége első 1:18-as körét.

Albon után Gasly is keményen odaverte az autó alját egy rázókövön, ő a négyes kijáratán követte el ezt.

Leclerc átveszi a vezetést 1:19,011-es idővel.

Tovább záporozonak a gyorskörök, Norris és Piastri jön fel a 2-3. helyre, Hamilton az ötödik Tsunoda mögött, Leclerc lila első szektorral érkezik... A második is az...

Volt egy rövidke VSC, miután egy alkatrész leesett Albon autójáról. Előkerült az univerzális megoldás mindenre: egy tekercs ragasztószalag!

Russell 1:19,137-tel áll az élre!

Ott is van az, Albon élre áll lágyon, a harmadik pedig egyébként Piastri, aki nem túl friss közepeseken is pár ezredre közelítette meg Hamiltont.

Sőt, Hamilton, Bottas is lágyon... Látványosabb körök jöhetnek.

A Haasok, Russell és Albon feltették a piros oldalfalú gumikat. A Red Bull is lágyon körözött ugyan, de ők nem futottak igazi gyorsköröket.

Ha ez egy téttel bíró session lenne, azon döbbenhetnénk meg, hogy Bottas az ötödik helyen áll Verstappen, Russell és a két McLaren mögött. De nem az. Sergio Pereznek meg talán végre lesz egy mért köre. Lett is, a 16. helyen áll most holtversenyben a legkevesebb körrel.

Szép lassan ürül a pálya, most épp a mezőny fele körözget.

Ebben a pillanatban így állunk:

Különösebb fennakadás és probléma nélkül csordogál az első szabadedzés, a legszorgalmasabb egyelőre Bottas, aki elsőként érte el a 10 teljesített kört.

Zhou arra panaszkodott, hogy "sok dolog" esik le az oldaldobozáról. Hát ez érdekes.

Most már mindenkinek van teljesített köre, a többség közepesen, néhányan keményen, a két Red Bull pedig lágyakon.

Az abszolút legjobb kör egyébként Hamiltoné 2020-ból 1:13,447-tel.

Verstappen 1:20,715-tel áll az élen ebben a pillanatban, csak viszonyításképp a tavalyi pole 1:16,609 volt.

8 győzelem, 9 pole, 11 dobogó, 487 élen töltött kör – a leggyorsabb köröket leszámítva minden fontos mutatóban Lewis Hamilton a Hungaroring történetének legsikeresebb versenyzője.

Albon és Piastri még nem kezdte meg a munkát, mindenki más már járt a pályán – sőt a többség jelenleg is ott tartózkodik.

Megkezdődött az edzés, 18-an máris a pályán, és mindhárom keverék előkerült.

A levegő hőmérséklete 31, a pályáé 58 fok, a páratartalom 40 százalék, az esőre pedig akkora az esély, mint hogy Hülkenberg zárja az élen ezt az edzést.

Nico Hülkenberg pihenőre vonult az első edzésre, helyét a Haas jövő évi versenyzője, az FP1-re immár negyedszer beülő Oliver Bearman foglalja el.

A Mercedest is érinti az a globális CrowdStrike-probléma, ami több légitársaság honlapját is működésképtelenné tette! A csapat nemrég közölte, azon dolgoznak, hogy ne szenvedjenek hátrányt az IT-problémák miatt.

Nagy szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat a hungaroringi F1-es hétvége első szabadedzésének élő közvetítésében!