DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
13:50

Hoppá, Norris is hibázott, szerencséjére ő aszfaltozott bukóteret talált és nem kavicságyat.

Tartsatok velünk akkor is, addig pedig keressétek a Formula.hu felületeit a legfrissebb tartalmakért!

És mielőtt elköszönnénk, emeljünk ki egy nagyon fontos dolgot: bár a tévében nem lesz látható, nálunk a második szabadedzést is élőben követhetitek végig!

Íme, az edzés végeredménye:

...és majdnem egy óriási balesettel zárul, miután Hadjar abban a pillanatban húzódott le Norris elől, amikor a brit már eldöntötte, hogy merről kerüli ki őt. Nagyon veszélyes helyzet volt!

Véget ért az első szabededzés...

Természetesen Tsunoda található a köridőlista alján, rajta kívül három fiatal, Doohan, Colapinto és Hadjar áll a tabella élén – Bearman kicsit fentebb, a 14. helyen.

Piastri autóját begurították, és időközben persze ki is nyitották a bookszbejáratot. Senki nem él a lehetőséggel, Tsunodán és rajta kívül mindenki a pályán tölti az edzésidő utolsó perceit.

Stroll egészen elképesztő módon manőverezett lassú tempóban az M-B-C-kombinációban, aminek majdnem az lett a végre, hogy Leclerc felökleli hátulról.

Bezárják a bokszbejáratot, nem lehet visszajönni a bokszba. Így aztán kénytelenek körözgetni, legalább Hadjart sem tudják megint visszarendelni...

És nem ért oda. A McLaren megáll a bokszbejáratban.

Az ausztrál lassú menetben döcög vissza a bokszba, épphogy gurul.

Óh! Baj van Piastri autójával!

Esőcseppeket jelentenek.

A leggyorsabb szektorok jelenleg Strollé, Verstappené és Russellé.

Norris! Ő is használt lágyakon megy körbe, három zöld szektorral áll az élre 1:27,4-es idővel, mögé pedig Stroll jön fel egy bő tizedes lemaradással.

Hadjar ismét a bokszban, csak tíz kört futott eddig a francia – a legkevesebbet Tsunodán kívül. Nem tudni a hátteret, de aligha így tervezte.

Norris feljön az élmezőnybe, két tizedet kap Piastritól, aki használt lágyakon is jobbat fut, mint bárki más – igaz, a mögötte lévő Verstappennek és Russellnek nem volt lágyas köre (még).

Dookhan ezredre ugyanazt hozza a lágyon, mint Zhou és egy hajszállal jobbat, mint Albon.

Piastri egy gyenge utolsó szektorral is élre áll 1:27,6-os idővel. Ő az első a hétvégén, aki egy másodpercen belülre kerül a tavalyi pole-körhöz képest.

Hadjar mindössze hat kört tett meg eddig, most viszont ismét a pályára küldik a Red Bull fiatal tehetségét. Colapinto és Doohan pedig megkapta a lágyakat, na nézzük, mire mennek vele.

Hülkenberg a 6., Ocon a hetedik helyen a lágyakon, de most jön az első igazi nagyágyú a pirosakon Piastri személyében.

Verstappen élre áll a közepeseken: 1:27,7-es kört fut a holland.

Hülkenberg és Ocon lesz a következő.

Bottas is feltette a lágyat, ő a 7. helyre jön fel, miközben Bearman már csak a tizedik helyen áll legjobb pirosoldalfalús körével. Kíváncsian várjuk, a nagyok közül mikor teszi fel valaki a lágyakat.

Bottas is feltette a lágyat, ő a 7. helyre jön fel, miközben Bearman már csak a tizedik helyen áll legjobb pirosoldalfalús körével. Kíváncsian várjuk, a nagyok közül mikor teszi fel valaki a lágyakat.

Élre is áll a spanyol, 1:27,9 most a legjobb idő.

Zhou is panaszkodik rá, hogy pattog az autója. Korábbban Sainz is megtette, most viszont kemény gumin is fut egy lila első szektort.

Igazi hamisítatlan angol időjárás fogadta a mezőnyt ma: a levegő hőmérséklete 16, a pályáé 25 fok, a páratartalom 76 százalék.

Bearmané az első lágygumis mért kör, a brit 1:28,660-at fut.

Verstappen a 2. helyre jön fel, George Russell egy 1:28,1-es körrel áll a lista élén.

Na végre. 44 perc van hátra a szabaedzésből.

Nem siették el, még mindig áll az időmérő... De most sikerült véfre kiemelni az autót.

A japán elsétál, az autót a Luffield külső ívén lévő kavicságyban hagyja. A második edzésen újra próbálkozhat.

...és ez nem csak sárga, hanem piros is, hiszen nem tud kijönni.

Tsunoda beesett a sóderágyba...

A többség a keményen körözget, néhányan a közepesen. Ebben a pillanatban Lewis Hamilton a leggyorsabb 1:29,035-tel, a Q3 végére természetesen  ennél jó néhány másodperccel gyorsabb körök várhatóak.

Nem véletlen, hogy mindenki mielőbb munkához akart látni, hiszen 30 százalék esély van az esőre ezen az edzésen.

Két perc után már csak ketten a bokszban Zhou és Hadjar személyében. Nagy buzgalommal vetették bele magukat a munkába a versenyzők.

Elkezdődött az edzés, s az első percben a mezőny közel fele a pályára is hajtott!

Négy fiatal tehetség is autóba ül ma: a Red Bullban Perez helyén Isaac Hadjar, az Alpine-ban Gasly helyén Jack Doohan, a Williamsban Sargeant helyén Franco Colapinto, míg a Haasban Magnussen helyén a frissen bejelentett Oliver Bearman ül.

Kezdődik a Brit Nagydíj hétvégéje! Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat az első szabadedzés élő közvetítésében!