DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
15:32

Ha valaki esetleg menet közben kapcsolódott be, és arra kíváncsi, hova lett Carlos Sainz, és mit keres Ollie Bearman a pályán, erről ide kattitntva találhat információt.

Most megköszönjük a figyelmet, az időmérő élő közvetítésével folytatjuk bő két óra múlva, de addig is maradjatok velünk, hiszen hozzuk a legfrissebb híreket, érdekességeket és információkat, valamint hamarosan kezdődik az F2 sprintfutama. 

Egy tizeden belül Piastri és Hamilton mögött, szép kör az újonctól. Közben Verstappen odalépett neki még egyszer, lila az első, zöld a második, de végül nem javít, 1:28,412 a vége, ezzel zár  az élen, mögötte Leclerc, Perez, Russell, Norris és Alonso, Bearman a tizedik végül.

Nézzük Bearman gyorskörét... A hetedik!

Leclerc a második, két tizedre Verstappentől.

Leclerc lilával kezd, Russellnek a második lila, és fel is jön másodiknak.

Sok-sok zöld szektor jelenik meg a live timingon...

Csak Zhou és Sargeant nincs kint a pályán.

Másfél perc telt el a zöld óta, és a mezőny vége még mindig nem hagyta el a bokszot, miközben az eleje felért a gyors körére. És ezek most gyorskörök lesznek sokaknál, az utolsó időmérős szimuláció.

Öt percre engedik el a mezőnyt a hajrában, gyakorlatilag mindenki jön a pályára, szegény Zhout (és valószínűleg Sargeantot) kivéve.

Itt látható a baleset:

A piros alatt is pörög az óra, jelenleg 11 és fél perc van hátra. A versenyzők az autóban várják, hogy visszatérhessenek a pályára.

Kitört az autó hátulja, keresztülcsúszott a bukótéren, de szerencsére a tecpro tette a dolgát. Zhouért jött az orvosi autó, valószínűleg jelzett a lassulásmérő.

A tecpróba csapódik a kínai versenyző Sauberje, szerencsére kiszáll, de erősen kétséges, részt vehet-e az időmérőn, ahogy ezt az autót elnézzük...

PIROS! Zhou összetöri a Saubert!

Most csak öt autó a pályán, szusszan egyet a mezőny az utolsó nagy hajtás előtt.

Alonso ma is fut egy erős kört, feljön a harmadik helyre. Bearman egy pillanatra megpihen, de valószínűleg rövidesen visszaküldik a pályára.

Verstappen az élen a hétvége eddigi legjobbjával! 1:28,412, ez már egy komolyan vehető kör, főleg nyolckörös használtakon.

Bearman tizenhat körnél jár, Bottas és Hamilton 14-et futott, Tsunoda 11-et, Ricciardo és Zhou tizet, a többiek meg annyit sem.

Ha már Norris, használt lágyon fut lila első szekzort a brit, de nem fejezi be a körét, mely valószínűleg a második helyre lehetett volna jó.

Most láthattuk visszajátszásban, miért nincs az autójában Sargeant: a belső falat találta el, s ezzel elütötte helyéről a bal első kerekét. Tavaly Norris követett el hasonló bakit Dzsiddában.

Verstappen újra az élen, míg a tegnapi leggyorsabb Alonso első és egyetlen gyorsköre az utolsó helyre elég. De ez inkább csak ráhangolódás volt.

Leclerc áll az élre, méghozzá közepesen. A hétvége legjobbja egyelőre Alonso tegnap esti 1:28,8-as köre, ettől jó pár tizeddel elmarad egyelőre a monacói.

A legjobb szektoridők jelenleg Verstappen, Perez, Perez – így természetesen a két Red Bull az élen.

Jelenleg Perez az élen, ő és Russell vannak 1:30-on belül. De legalább egy kivezető kört már mindenki futott.

Mivel a körülmények nem igazán relevánsak az időmérőt és a futamot illetően, nincs túl nagy aktivitás: húsz perc után mért köre csak hét versenyzőnek van, másik hét pedig ki se dugta az orrát a bokszból.

Jelen pillanatban Bearman az élen 1:30,277-tel, és természetesen ő a legszorgosabb is, ahogy azt ilyenkor kell.

Ennyit a statisztikákról, nézzük a pályán zajló eseményeket. Egyelőre három versenyzőnek van mért köre, köztük a legjobb Lewis Hamilton lágygumis 1:30,793-as ideje.

Nem lehet megállni, hogy ne írjunk még egy-két érdekességet: Bearman a Ferrari 12. brit versenyzője, egyúttal Nigel Mansell és 1990 óta az első angol pilóta a csapatban – az utolsó brit az észak-ír Eddie Irvine volt 1999-ben.

És még egy dolog: Bearman az első F1-es pilóta, aki 2005-ben született, az eddigi legfiatalabb ilyen értelemben a 2002-es Liam Lawson volt – azaz voltaképpen a maga 2005 májusi születésével ő lesz az első, aki 2002 februárja után született. Az életkort tekintve Verstappen és Stroll után minden idők harmadik legfiatalabbja lesz, ha elrajtol a holnapi futamon.

A fiatal brit egyébként a szezonnyitós nullázás után pole-ból kezdte volna a holnapi F2-es főversenyt, de természetesenn kihagyja a versenyeket, és csak az F1-re fókuszál.

Bearman előtt az utolsó újonc Liam Lawson volt, aki szintén beugróként debütált, sőt egy évvel előtte Nyck de Vries is, azaz a legutóbbi öt újonc közül csak kettő, Piastri és Sargeant bemutatkozása volt "tervezett".

Az edzés el is kezdődött, Bearman pedig minden percet kihasznál: Bottas után másodikként gördült pályára.

Bearman az F1 történetének 776. versenyzője, a Ferrari 97. F1-es pilótája, és 1972 óta az első debütálója a vörösöknek – utoljára a Niki Lauda egyik megmentőjeként híressé váált Arturo Merzario mutatkozott be a Scuderia színeiben.

A nap legfontosabbb híre, hogy újoncot avat a Ferrari: Carlos Sainz vakbélproblémák miatt kórházba került, a helyén Oliver Bearman debütál.

Szeretettel köszöntünk mindenkit a szaúdi hétvége harmadik szabadedzésének élő közvetítésében!