DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
13:35

Az F1-es program délután négykor folytatódik majd a második szabadedzéssel, addig pedig jönnek a "kicsik", először az F3-as, majd rögtön utána az F2-es időmérő következik. Köszönjük, hogy velünk tartottatok! :)

Nullához ért a visszaszámláló, ennyi fért bele az első szabadedzésbe. Nem meglepő módon a négy lágyakon próbálkozó pilóta zárt az élen Ricciardo-Norris-Piastri-Tsunoda sorrendben. A közepeseken Alonso bizonyult a leggyorsabbnak az Astonban. A Stake/Kick/Sauber (ki hogyan hívja őket...) nem lehet túl bizakodó, még a lágyakon sem tudtak odakeveredni az élmezőnybe.

 

Alonso maradt a közepeseken, de így is majdnem olyan jó kört ment, mint Tsunoda a lágyakon. Ezzel a sárga oldalfalú gumikon megtett köridők közül a spanyolé a legjobb. 

Van néhány új grafikánk az idei szezonra:

Ocon kiszámíthatatlannak nevezte az Alpine autóját a rádión, versenymérnöke azonban megnyugtatta, szerintük csak a szél miatt szenved a francia. 

Valtteri Bottas is kipróbálta magát a lágyakon, de csak a kilencedik pozícióig jött föl, közel fél másodpercre van az élen álló Ricciardótól.

A szépnevű Visa Cash App RB is villant a lágyakon: Daniel Ricciardo áll az élre, Yuki Tsunoda a negyedik.

Így állunk most, 25 perc van hátra:

Lando Norris is immár a lágyakon száguld, át is veszi a vezetést Piastritól 1:32:901-gyel. 

Meg is van az első lágyakon futott idő - Oscar Piastri ugrik az élre a McLarenben egy 1:33:113-as körrel, bő négytizeddel megelőzve Verstappent. 

A mezőny legvégén egyelőre a Haas tanyázik, de az Alpine és a Kick Sauber sem tűnik túl ütőképesnek eddig...

Verstappen jelenti a csapatnak: fel és leváltáskor is ugrál az autó alatta. Utánanéz a dolognak a Red Bull, a holland sokan másokkal egyetemben visszatér a garázsba. 

Bő negyed óra elteltével immár mindenkinek van mért köre az edzésen, az időeredmények pedig folyamatosan javulnak. Most éppen Alonso jön föl az első öt közé, Verstappen továbbra is vezet. Mindenki a közepes keverékeket nyúzza jelenleg. 

Sergio Perez felugrik csapattársa mögé, Verstappen pedig a csapatrádión panaszkodik: "Mérföldekkel el vagyunk csúszva." Ahhoz képest nem néz ki rosszul az ideje a többiekhez képest...

Már tíz perce próbálgatják magukat a pilóták. Kicsit sem meglepő módon Max Verstappen áll az élen, mögötte Carlos Sainz, a két Mercedes, majd a másik Ferrari, Charles Leclerc következik. 

Lando Norrisnak jelenti a McLaren, hogy elég erős a szél a pályán. Ez még fontos tényező lehet a hétvégén.

Kint is vannak az első autók a pályán, kezdődhet a körözés. Guanyu Zhou rögtön jelenti a csapatrádión: nem működik a fékje. 

Addig is itt van az idei főcím:

 

Visszatértünk!  Üdvözlünk mindenkit a szezon első edzésének élő szöveges közvetítésén! Nemsokára pályára gurulnak az autók, jön a Bahreini Nagydíj első szabadedzése.